2. juni 2020
Carl Friholm er butikschef i Meny på Nærum Vænge Torv, der sammen med »søsterforretningen« på Vasevej i Birkerød har fået fremstillet Rudersdal Juleøl. Og så er den økologisk. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Carl Friholm er butikschef i Meny på Nærum Vænge Torv, der sammen med »søsterforretningen« på Vasevej i Birkerød har fået fremstillet Rudersdal Juleøl. Og så er den økologisk. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny lokal jule-øl på Menyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny lokal jule-øl på Menyen
Rudersdal - 10. december 2018 kl. 05:20
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På hylderne i Meny på Nærum Vænge Torv kan kunderne vælge mellem flere hundrede forskellige øl. Alligevel har forretningen sammen med Meny i Birkerød valgt at få fremstillet sin helt egen, særlige og ikke mindst LOKALE juleøl, som kunderne nu kan sætte på julebordet og gå ombord i. Øllen hedder Rudersdal Juleøl. Den er økologisk, og flasken rummer 50 centiliter:

- Det er faktisk en lidt sjov historie. Meny i Birkerød fik i 2011 lavet »Birkerød Juleøl«. Året gik de sammen med os, og vi fik lavet Rudersdal Juleøl i samarbejde med bryggeriet Skovlyst. Men for at det kunne løbe rundt var vi nødt til at bestille en meget stor mængde øl. Helt nøjagtigt 11.300 flasker. Det er altså mange, så selvom øllen var den absolut mest solgte i vores forretninger, så stod vi efter jul med et restparti, som vi havde svært ved at sælge, fortæller Carl Friholm, der er butikschef i Meny Nærum, til Frederiksborg Amts Avis.

I årene derpå blev produktionen af de lokale øl indstillet, men i begge forretninger fortsatte efterspørgslen fra kunderne.

- Vi tog kontakt til Skovlyst igen, men de var stoppet med at lave »små«, lokale produktioner. I stedet fik vi kontakt til Leif Kjøller og Birkerød Bryghus, der herefter fik tilsendt opskriften på Rudersdal Juleøl fra Skovlyst, forklarer Carl Friholm.

Butikschefen understreger, at han synes, det er et godt signal, når lokale Rudersdal-virksomheder arbejder sammen. Derudover gav samarbejdet mulighed for at brygge Rudersdal Juleøl af flere omgange.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag...

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?