21. september 2021
Kommuneplanen sætter rammerne for fremtidens fysiske rammer i Rudersdal.	 Foto: Thomas Olsen
Kommuneplanen sætter rammerne for fremtidens fysiske rammer i Rudersdal. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny kommuneplan vedtaget: Tegner rammerne for fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny kommuneplan vedtaget: Tegner rammerne for fremtiden

Kommunalbestyrelsen har vedtaget Kommuneplan 2021, som er den nye samlede plan for udviklingen af det fysiske miljø i hele Rudersdal Kommune.

Rudersdal - 03. august 2021 kl. 16:34
Af Frederik Volstrup Kock

Formålet med kommunaplanen er at fastlægge rammer og retningslinjer for de fysiske udviklingsmuligheder i Rudersdal Kommune fremadrettet.

Der er tale om en overordnet plan for, hvordan de forskellige områder i Rudersdal Kommune skal anvendes og udvikles både på den korte og lange bane.

Det væsentligste politiske grundlag for Kommuneplan 2021 er Planstrategi 2019, hvor fokus lå på seks hovedemner: Borgere og boliger, levende bymiljøer, de smukke omgivelser, vand som aktiv, plads til erhverv og sundhed for alle.

I forlængelse af planstrategien handler kommuneplanen især om at beskytte de smukke, grønne omgivelser i kommunen samtidig med, at sikre balancen mellem boliger, erhvervsområder og rekreative arealer.

Hvad handler det om?

Det drejer sig overordnet set om at bevare og udvikle kommunen, så den også fremadrettet er en attraktiv at bosætte sig i for folk i alle aldre.

Desuden adresseres behovet for at udvikle byområdernes funktioner, sikre udviklingen af et passende boligudbud i, der matcher befolkningsudviklingen.

I planen indgår også udvikling og tilpasning af erhvervsområderne med et større indhold af vidensvirksomheder, bevaring af de grønne omgivelser, sikring af kulturmiljøerne og bevaringsværdig bebyggelse. Planen indholder også større sikring og robusthed i forhold til klimaforandringer i fremtidens Rudersdal.

Otte ugers høring

Forslaget til den nye kommuneplan var i offentlig høring i et forløb, der varede otte uger i løbet af foråret, hvor der ligeledes blev afholdt et borgermøde om forslaget.

Borgere, erhvervsdrivende, lokalpolitiske partier og lokale foreninger var blandt dem der gav høringssvar.

Synes du, at kommunen er der for dig?