25. februar 2020
Anne Anbo glæder sig som ny formand for "Ung i Rudersdal" til at arbejde mere med udvikling af unges styrker og potentialer.
Anne Anbo glæder sig som ny formand for "Ung i Rudersdal" til at arbejde mere med udvikling af unges styrker og potentialer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny formand for Rudersdals unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny formand for Rudersdals unge
Rudersdal - 14. december 2012 kl. 08:56
Af Lars Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rudersdal: Borgmesterskiftet i Rudersdal har betydet rokeringer på en række politiske poster i kommunen.

For Ung i Rudersdal betyder det, at der bydes velkommen tilbage til Anne Anbo (V), der er indtrådt i Ungdomsskolebestyrelsen og valgt som formand.

Ungdomsskolebestyrelsens nye formand vil have særligt fokus på den brede vifte af tilbud, som Ung i Rudersdal tilbyder kommunens unge fra 6. klasse til de fylder 25 år.

- Både unge med særlige forudsætninger, særlige udfordringer og alle dem midt i mellem skal kunne have et aktivt fritidsliv med mening, siger Anne Anbo.

Særligt arbejdet med at tilbyde unge mulighed for at udvikle deres styrker og potentialer, er noget af det, Anne Anbo finder meget interessant.

- Boost dit potentiale-holdet, der har været i gang siden efterårsferien, har været utroligt populært, og det er mit indtryk, at deltagerne får rigtigt meget ud af det, siger Anne Anbo.

Hun fremhæver desuden Camp True North i Rudersdal, et samarbejde mellem Ung i Rudersdal og True North, som et skridt på vejen til at give de unge mere selvtillid, bedre dømmekraft og værktøjer, der kan forbedre deres skolegang.

Noget for alle

Ung i Rudersdal er igennem en rivende udvikling lige nu. Der er oprettet en lang række nye tilbud i fritidsundervisningen, og kommunens tre ungecentre summer af aktivitet.

Også det nyoprettede UngAkademi har stor succes, og tilbyder sammen med fire andre kommuner undervisningsforløb for unge, der gerne vil udfordres ekstra - senest med en veloverstået camp i Sorø. Her har eleverne lært om raketteknologi og moderne rumfart. Og 4-5.klasserne nyder Fri med stil , som er et tilbud specielt udviklet til dem.

Udover de forskellige undervisningstilbud koordinerer Ung i Rudersdal SSP-samarbejdet, der er en del af Tryg i Rudersdal-indsatserne. Også den nyoprettede ungerådgivning er Anne Anbo glad for.

- En del unge slås med ensomhed, personlige problemer eller har bare brug for en snak med en neutral voksen om det, der kan være svært at tale med deres forældre om. Her er det fantastisk, at ungerådgivningen nu har mulighed for at hjælpe til, inden problemerne bliver for store for den enkelte unge, påpeger den nye unge-formand, der fortsætter:

- "Det er en god følelse, ikke blot at være vidne til, men også være en del af det store arbejde, som Ung i Rudersdal gør, så Rudersdal også er en rigtig god kommune at være ung i.

Ung i Rudersdal er Rudersdal Kommunes betegnelse for ungeområdet, og tilbyder en bred vifte af aktiviteter og tilbud om dannelse, uddannelse og oplevelse i fritiden og i et vist omfang i dagtimerne.