
Som et pilotprojekt opretter Rudersdal Kommune en borgerrådgivningsfunktion, der skal være med til at hjælpe borgerne i deres møde med kommunale instanser og understøtte en god forvaltningskultur.
Et nyt pilotprojekt med en borgerrådgivningsfunktion ser nu dagens lys i Rudersdal Kommunen, skriver kommunen i en pressemeddelelse.
Formålet med projektet er blandt andet at understøtte en god forvaltningskultur og sikre borgernes retssikkerhed i den kommunale forvaltning. Borgerrådgivningen skal medvirke til, at erfaringer fra dialogen med borgerne bliver til læring for kommunens sagsbehandlere. Formålet er blandt andet at øge borgerinddragelsen og at skabe veje til at styrke retssikkerheden for borgerne ved blandt andet at kaste lys over misforståelser, dårlig kommunikation og uklare beslutningsgange.
Borgmester Jens Ive (V) glæder sig over projektet.
- Det er glædeligt, at vi nu får etableret en borgerrådgivningsfunktion, som forhåbentlig kan gøre en forskel for borgerne. Jeg ser frem til forløbet og glæder mig til at se resultaterne af pilotprojektet i løbet af efteråret. Kommunalbestyrelsen ser positivt på at gøre borgerrådgiverfunktionen permanent, men vi afventer naturligvis forløbet af pilotprojektet, siger Jens Ive ifølge den kommunale pressemeddelelse.
Borgerrådgivningens primære fokus er myndighedsområdet inden for de store velfærdsområder: Børn og Familie, Beskæftigelse, Social og Sundhed samt Borgerservice.
Borgerrådgivningen er uafhængig af kommunens myndighedsafdelinger og refererer direkte til kommunaldirektøren i Rudersdal Kommune, Birgitte Lundgren.
Det bliver Kirsten á Rogvi, uddannet jurist og mangeårig juridisk konsulent i Rudersdal Kommune, der bliver projektleder i det kommende år. Kirsten á Rogvi har primært arbejdet på de to store fagområder Børn og Familie samt Skole.
Borgerrådgiveren bliver organisatorisk tilknyttet kommunens Borgerservice og har telefontid mandage og torsdage klokken 10.00-12.00. Borgerådgiverens arbejdsform er dialogbaseret i forhold til den enkelte borger og i forhold til kommunens forvaltninger, institutioner og medarbejdere.
I borgerrådgivningen kan borgerne få hjælp til:
- At forstå afgørelser eller breve samt til at forstå konsekvenserne af en afgørelse
- At finde og kontakte relevante afdelinger, enheder og medarbejdere i Rudersdal Kommune og vejledning i, hvor man skal henvende sig med en konkret sag eller et specifikt spørgsmål
- Hvordan man skal klage over en afgørelse
- Hvordan man kan klage over serviceoplevelsen i mødet med kommunens medarbejdere
Hvad kan borgerrådgivningen ikke hjælpe med?
- At behandle klager over kommunens afgørelser
- At behandle klager over det politisk vedtagne serviceniveau
- At behandle klager, hvis der er en anden klageinstans, der skal tage sig af de pågældende sager
- At behandle klager over ansættelsesforhold
- At være bisidder eller partsrepræsentant for borgerne
Kilde: Rudersdal Kommune
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her