25. februar 2020
Unge i Rudersdal har et markant højere alkoholforbrug end unge i andre kommuner. Det forsøger kommunen nu at rette op på ved at give flere penge til SSP.
Unge i Rudersdal har et markant højere alkoholforbrug end unge i andre kommuner. Det forsøger kommunen nu at rette op på ved at give flere penge til SSP.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny SSP skal dæmpe massivt druk blandt unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny SSP skal dæmpe massivt druk blandt unge
Opdateret 16. januar 2012 kl. 09:25
Rudersdal - 16. januar 2012 kl. 04:00
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Rudersdal: Næsten et år efter at to undersøgelser sendte alarmerende røgsignaler op om unge i Rudersdal, der ryger, drikker og horer sundheden væk, sætter Rudersdal Kommune nu ind med en styrkelse af kommunens SSP-indsats.

I begyndelsen af 2011 tegnede tal fra Rudersdal Kommune og Region Hovedstaden et dystert billede af, at de unge i Rudersdal har et markant højere forbrug af euforiserende stoffer, alkohol og cigaretter og har flere sexsygdomme end unge i de omkringliggende kommuner.

29 procent af de unge i 9. klasse i Rudersdal har været fulde den seneste måned, viste undersøgelsen. 17 procent er fulde hver uge.

Forklaringen på de unges høje alkoholforbrug skal findes hos forældrene, mente kommunen dengang. 29 procent af de voksne rudersdalere har et risikabelt alkoholforbrug. 19 procent er afhængige af druk. Og 25 procent af de 15-årige opgiver direkte i undersøgelsen, at de får deres alkohol fra mor og far.

En undersøgelse fra Region Hovedstaden viser, at 25 procent af de 16-24-årige i Rudersdal har fået konstateret en sexsygdom. Og mens 5,6 procent af de unge i Hørsholm har taget euforiserende stoffer inden for den seneste måned, 6,2 procent i Lyngby-Taarbæk og 7,1 procent i Gentofte, har 10,5 procent af de 16-26-årige et månedligt brug af stoffer i Rudersdal.

- Vi har nu prioriteret et løft af den brede SSP-indsats, og jeg forventer, at vi vil komme til at se en markant ændring i den årlige sundhedsprofil, hvor unge fra Rudersdal negativt skiller sig lidt ud i forhold til andre kommuner omkring rygning, alkohol og anden risikoadfærd, siger bestyrelsesformand for Ung i Rudersdal, Randi Mondorf (V).