3. august 2021
Frederikke Bak Schou blev årets første stx-student og fik derfor lov at hejse flaget sammen med BG's rektor Claus Reinholdt Campeotto.
gallery icon

Se billedserie

Frederikke Bak Schou blev årets første stx-student og fik derfor lov at hejse flaget sammen med BG's rektor Claus Reinholdt Campeotto.
Foto: Anja Wolff
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu springer studenterne ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu springer studenterne ud

Frederikke Bak Schou (stx) og Mathilde Thøgersen(hf) fik huerne på som de første på Birkerød Gymnasium og HF

Rudersdal - 21. juni 2021 kl. 11:50
Af Mikkel Svinth Rødgaard

Sommerstemningen forstærkes af glæde, forløsning og lettelse netop i disse dage på Birkerød Gymnasium.

Her kan de første studenter nemlig trække huen ned om ørerne og kramme deres stolte og bevægede forældre, inden turen forhåbentlig går ud i en velfortjent lys og ubekymret sommer.

Det under BG's rektor Claus Reinholdt Campeotto dem i den grad:

"Det er en kæmpe glæde og meget stort at få lov til at hejse flaget med de allerførste studenter. Vi er enormt stolte af vores elever, der i den grad fortjener at få deres hue efter et helt usædvanligt skoleår," lyder det fra BG's nye rektor, som for første gang fik lov at hejse flaget sammen med den allerførste student mandag morgen.

Frederikke Bak Schou fra 3.y blev således den første stx-student i år. Og hun kunne hive Dannebrog til tops med særdeles god samvittighed. Hun er nemlig sluttet af med et 12-tal i sin SRP (større skriftlig opgave, for os som gik på gymnasiet i mindre moderne tider), som hun skrev i biologi og dansk om alkolhols påvirkning af hjernen og kroppen.

Frederikke Bak Schou var og er forståeligt både glad og lykkelig.

Og hvad fremtiden byder på, tager hun først senere.

"Jeg tager et sabbatår, inden jeg beslutter mig for, hvad jeg så skal," siger Frederikke Bak Schou.

Hun var dog ikke den første, som fik ny hovedbeklædning på Birkerød Gymnasium og HF. Allerede fredag formiddag fik Mathilde Thøgersen fra 2.q nemlig huen på, som den første HF-student, efter at have været oppe i erhvervsøkonomi. Og hun var også både glad og lettet.

I år får cirka 215 STX-elever og 41 HF-elever huer på. I sidste måned dimitterede yderligere 125 IB-studenter (BG's største IB årgang nogensinde).

Tillykke til alle de unge mennesker!

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?