4. december 2020
Hvordan skal Holtes bymidte udvikle sig. Det har en ny helhedsplan et bud på, og planen er netop sendt i høring. Derudover inviteres til borgermøde på Dronninggårdskolen den 5. november.
Hvordan skal Holtes bymidte udvikle sig. Det har en ny helhedsplan et bud på, og planen er netop sendt i høring. Derudover inviteres til borgermøde på Dronninggårdskolen den 5. november.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu skal bymidte opgraderes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal bymidte opgraderes
Rudersdal - 25. oktober 2019 kl. 20:07
Af Lars Sandager Ramlow

Bycenterudvalget nikkede midt i september til et forslag til »Helhedsplan for Holte bymidte«, og det er nu klar til at blive vurderet og kommenteret af alle med interesse i, hvordan Holte skal udvikle sig - både på den korte og den lidt længere bane. Med andre ord - forslaget er sendt til høring, og høringsfristen er tirsdag den 10. december. Det skriver Frederiksborg Amts Avis lørdag.

- Et af de store ønsker for Holte er at understøtte byliv og hyggelige steder at mødes, når de daglige indkøb skal ordnes. Dette kan eksempelvis ske ved, at Holte Midtpunkt får en ny facade med butikker og/eller cafe i stueetagen og boliger ovenpå samt et nyt bytorv i midten, hvor der i dag er parkeringspladser, siger formanden for Bycenterudvalget Erik Mollerup (V).

Han peger på, at biblioteket eller en anden publikumsrettet funktion måske i stedet kunne placeres i gadeplan og danne en ny bymæssig sammenhæng og nyt mødested.

- Arealet bag Holte Midtpunkt fungerer i dag som Holtes mødested, men parkeringspladserne fylder meget og kan måske indrettes på en ny og mere hensigtsmæssig måde. Det er bare en af de ting, som helhedsplanen tager fat på, forklarer Erik Mollerup i Frederiksborg Amts Avis.

Helhedsplanen rummer rigtig mange elementer, og udvalgsformanden remser op:

* Flere boliger i bymidten - blandt andet til singler, yngre og seniorer

* Flere steder at mødes og være sammen, - både ude og inde

* Mere byliv og kultur for alle aldersgrupper - også efter kl. 18.00

* En levedygtig, attraktiv, grøn og bæredygtig bymidte

* Bedre forbindelser gennem bymidten og på tværs af vej og bane

* Mere effektiv udnyttelse af parkeringsarealer

* Større kundegrundlag for detailhandel og serviceerhverv og bredere udvalg af butikker og spisesteder

* Et styrket samarbejde mellem de lokale aktører om byliv, handel og kultur.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag...

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?