15. august 2020
En affaldscontainer bliver snart til tre. Hver husstand får nemlig to ekstra affaldsbeholdere med to rum til glas, plastic, metal og papir. De nye affaldscontainere ser ud som på billedet. Foto: Søren Svendsen
En affaldscontainer bliver snart til tre. Hver husstand får nemlig to ekstra affaldsbeholdere med to rum til glas, plastic, metal og papir. De nye affaldscontainere ser ud som på billedet. Foto: Søren Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu skal Rudersdal sortere affaldet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal Rudersdal sortere affaldet
Rudersdal - 14. august 2019 kl. 06:13
Af Camilla Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Glas, plast, metal og papir. Fra september bliver det muligt for borgere i Rudersdal Kommune at sortere deres affald i disse fire fraktioner foran hoveddøren. Kommunen udleverer nemlig i næste måned de første nye affaldscontainere til husstandene i Rudersdal, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Som det ser ud lige nu er husstandene i Rudersdal Kommune forsynet med én affaldscontainer, hvor husholdningsaffaldet usorteret ryger i. Fremover kommer denne container til at stå side om side med to affaldscontainere, der hver har to rum til at sortere affaldet i.

Det betyder, at hver husstand får to ekstra affaldscontainere i indkørslen at gøre godt med, oplyser Court Møller (R), der er formand for Miljø- og Teknikudvalget i Rudersdal Kommune.

De første der får mulighed for at sortere affaldet er beboere i etageejendomme og rækkehusområder. Over det næste halve år leveres affaldscontainerne nemlig hertil, og i begyndelsen af det nye år er det husenes tur til at få de nye affaldscontainere.

Inden for de næste par år vil Rudersdal Kommune også gøre det muligt at sortere bioaffaldet. Det er nemlig nødvendigt for at kunne imødekomme den nationale målsætning om at genanvende 50 procent af husholdningsaffaldet inden 2022, påpeger Court Møller. Lige nu genanvendes 22 procent af husholdningsaffaldet i kommunen, oplyser han.

- Bioaffaldet er næste etape. Det er en stor opgave at få udrullet sorteringen af glas, metal, plast og papir, så det er første fase. Men hvis vi skal op og genanvende 50 procent af husholdningsaffaldet, er det nødvendigt også at sortere bioaffaldet, siger Court Møller.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?