15. august 2020
Når ens nærmeste bliver syg, bliver der nemlig vendt op og ned på livet, og de pårørende kan nemt miste sig selv af syne. Nu vil Rudersdal Kommune tilbyde kurser, der kan hjælpe de pårørende. Foto: Jens Wollesen
Når ens nærmeste bliver syg, bliver der nemlig vendt op og ned på livet, og de pårørende kan nemt miste sig selv af syne. Nu vil Rudersdal Kommune tilbyde kurser, der kan hjælpe de pårørende. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kommer der kurser til pårørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kommer der kurser til pårørende
Rudersdal - 18. marts 2019 kl. 05:28
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Har du en nær relation til en syg, risikerer du selv at blive syg. Det viser nye undersøgelser.

Rudersdal Kommune vil derfor nu tilbyde kurser, der forebygger, at pårørende selv bukker under for presset med at passe en syg ægtefælle eller familiemedlem. Det skriver Frederiksborg Amts Avis mandag.

Når din nærmeste bliver syg, bliver der nemlig vendt op og ned på livet, og de pårørende kan nemt miste sig selv af syne.

Pludselig sættes man i en rolle som pårørende til en alvorligt syg ægtefælle, mor eller far og kan blive overbelastet af hårdt arbejde, stort ansvar og evige bekymringer.

Tal fra Komiteen for Sundhedsoplysning viser, at næsten hver anden med tæt relation til en syg føler sig deprimeret, en ud af tre føler sig stresset og en ud af fem oplever, at de er blevet kronisk syge på grund af deres situation.

- Vi er jo et sted, hvor de pårørende til de syge selv risikerer at blive syge, og det vil vi gerne gøre noget ved her i Rudersdal, siger formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Birgitte Schjerning Povlsen (K).

Hun supplerer:
- Derfor tilbyder vi »Lær at takle hverdagen som pårørende«-kurser, som vi ved, virker godt. Det handler om at styrke den enkeltes evne til at passe på sig selv og gøre ting, som skaber glæde hos dem selv - så de kan fortsætte med at passe på deres egen ægtefælle eller måske syge forældre.

Kurser skal håndtere problemer
Målgruppen for kurserne er voksne med nær relation til mennesker med langvarige sygdomme eller funktionsnedsættelser.

Kurserne går ikke på de specifikke sygdomme, men handler om at håndtere de problemer og udfordringer, der ofte er fælles for mennesker med langvarig sygdom, på tværs af diagnoser.

Efter kurset får deltagerne tilbudt at deltage i et netværk.

»Lær at takle«-kurserne er udviklet på Stanford Universitet, af professor, psykolog og sygeplejerske Kate Lorig, og der ligger mere end 30 års forskning bag og god dokumentation for, at de virker, skriver kommunen i pressemeddelelsen.

Det er frivilligcenteret i Rudersdal, der taget initiativ og sammen med kommunen søgt midler til kurserne. Interesserede, der ønsker at deltage på et kursus eller høre mere om det, kan kontakte Frivilligcenter Rudersdal. Mere info findes på hjemmesiden: »www.frivilligcentret.dk«

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?