3. marts 2021
Sundhedsstyrelsen har fredag offentliggjort en vaccine-kalender med estimater over, hvornår forskellige befolkningsgrupper kan se frem til at blive vaccineret mod corona.
Sundhedsstyrelsen har fredag offentliggjort en vaccine-kalender med estimater over, hvornår forskellige befolkningsgrupper kan se frem til at blive vaccineret mod corona.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kan du se, hvornår du kan forvente at få din corona-vaccine

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kan du se, hvornår du kan forvente at få din corona-vaccine
Opdateret 11. januar 2021 kl. 07:24
Rudersdal - 08. januar 2021 kl. 16:19
Af Joram G. Menzer

Er du sund og rask og over 18 år og ikke en del af det såkaldte frontpersonale, skal du hen på den anden side af påske - måske helt frem til starten af sommeren - før du kan få dit første skud med corona-vaccine.

Det fremgår af en vaccinationskalender, som Sundhedsstyrelsen fredag har offentliggjort.

arrow Læs også: Plejehjemsleder efter vaccinationer: - Vi kan desværre ikke bare åbne for det hele nu

Her har man lavet et estimat for, hvornår landets borgere kan forvente at blive vaccineret.

Ifølge Sundhedsstyrelsen forventer man, ud fra den nuværende tilgængelige viden, at alle personer, der er i særlig risiko, personale i sundheds- og plejesektoren samt samfundskritiske funktioner vil være blevet tilbudt vaccination inden april måned i år.

Sundhedsstyrelsen forventer at kunne begynde at tilbyde vaccination til den øvrige del af befolkningen i slutningen af foråret eller starten af sommeren.

- Vi kan ikke give et helt præcist svar på, hvornår den enkelte kan blive tilbudt vaccination mod Covid-19, men vi har uddybet, hvordan vi har prioriteret i rækkefølgen for, hvornår man får tilbud om vaccination. Når det bliver din tur til at få tilbuddet om vaccination, får du automatisk besked enten via e-Boks, som et fysisk brev eller via din arbejdsgiver. Du skal ikke kontakte din praktiserende læge om tidspunkt for vaccination, for det kan din læge ikke svare på, siger Søren Brostrøm, der er direktør i Sundhedsstyrelsen, på styrelsens hjemmeside.

Se vaccinationskalender her.

arrow Drabantgarden udskyder jubilæums-festligheder til 2022
09. januar 2021 kl. 11:00 Opdateret: kl. 14:59
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?