22. september 2019
Fremtiden peger måske mod nye fødevareregler. Tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) lægger op til en politisk debat på området. Foto: Joram Gregers Menzer
gallery icon

Se billedserie

Fremtiden peger måske mod nye fødevareregler. Tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) lægger op til en politisk debat på området. Foto: Joram Gregers Menzer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nøddebazarens bødesag lander i Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nøddebazarens bødesag lander i Folketinget
Opdateret 13. oktober 2016 kl. 12:05
Rudersdal - 09. september 2016 kl. 05:55
Af Joram Gregers Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sagen om Mads Lønnbergs enmandsvirksomhed, Nøddebazaren, som fik en bøde fra Fødevarestyrelsen, er nu nået til Folketinget, hvor Mads Lønnberg mandag var til møde med tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V). Det skriver Frederiksborg Amts Avis fredag.

arrow Læs også: Nøddebazaren er blevet politianmeldt - afviser bøde

Nøddebazaren fik tidligere på året en bøde på cirka 10.000 kroner for blandt andet de anprisninger, som virksomheden brugte af sine varer på internettet. Mads Lønnberg, der oprindeligt er fra Birkerød, hvor han i sin tid startede Nøddebazaren, har meddelt Fødevarestyrelsen, at han ikke vil betale bøden. Det er snart to uger siden, og han har stadig intet hørt fra styrelsen, som i bødeforlægget oplyser, at manglende betaling kan medføre politianmeldelse.

- Jeg har bedt ministeren (miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), red.) om at forholde sig til kontrolsagen hos Nøddebazaren, og jeg har bedt ministeren om at kommentere på sagen herunder proportionaliteten, altså bødestørrelsen i forhold til den forseelse, der er begået, og så også at kommentere på, at man ved en tidligere kontrol tilsyneladende ikke havde nogle indsigelser omkring anprisningerne, siger Eva Kjer Hansen, der involverer sig i sagen, fordi hun mener, det er vigtigt, at mindre fødevarevirksomheder har tillid til Fødevarestyrelsen.

- Jeg har al respekt for de medarbejdere, der skal udføre kontrollen og følge op, men synes samtidig, at vi er nødt til at bruge et eksempel som Nøddebazaren til at få en diskussion af, om reglerne er gode nok. Vi skal ikke skælde ud på embedsmænd, der gør, hvad de kan for at leve op til et regelsæt, som politikerne har besluttet. Det er politikerne, der skal tage ansvar og have en diskussion af, om de regler er i orden, siger Eva Kjer Hansen, der blandt andet vil have kigget på de nuværende anprisningsregler, som hun kalder »meget restriktive«.

Mads Lønnberg synes, at Eva Kjer Hansens tilgang er fornuftig.

- Der er jo ingen, der har interesse i, at virksomheder af min størrelse har mistillid til Fødevarestyrelsen. Men jeg har hørt mange eksempler fra mindre virksomheder, som har oplevet det samme, og i nogle tilfælde går folk konkurs. Jeg mener, at Fødevarestyrelsen bør være mere vejledende og hjælpe virksomheder med ikke at begå fejl, siger Mads Lønnberg.

arrow Virksomhed accepterer ikke bøde fra Fødevarestyrelsen
25. august 2016 kl. 05:47 Opdateret: kl. 14:38
arrow IT-iværksætter betaler bøde for Nøddebazaren
03. august 2016 kl. 12:18 Opdateret: kl. 12:18
arrow Iværksættere har succes med grøn profil
20. juni 2016 kl. 06:23 Opdateret: kl. 14:18

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.