26. februar 2021
Klaus Hou-Jensen døde 8. januar
Klaus Hou-Jensen døde 8. januar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nekrolog - Forhenværende adm. overlæge, Klaus Hou-Jensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nekrolog - Forhenværende adm. overlæge, Klaus Hou-Jensen

Klaus Hou-Jensen er død i en alder af 85 år

Rudersdal - 19. januar 2021 kl. 09:03

Klaus Hou-Jensen, dr.med., fhv. adm. Overlæge, født 02.02.35 - død 08.01.21

Klaus Hou-Jensen blev læge i 1963, speciallæge i patologisk anatomi og cytologi i 1969 og samme år dr.med. ved Københavns Universitet. Klaus Hou-Jensens arbejds- og videnskabelige karriere strækker sig vidt - i Danmark på Bispebjerg Hospital, Finseninstituttet og Rigshospitalet; i USA på MD Andersons Hosp. and Tumor Inst., Texas Universitet, Houston og Stanford Universitet Medical School, Californien 1970-72, i Afrika på Nairobi Universitet i Kenya i Hoved- og Halskirurgisk afd. 1963 og på det Danske Undervisningshospital i Kinshasa, Congo, Kirurgisk afd. 1966-67.

Formand for Danske patologers organisation 1983-89 og overlægerepræsentant i FAPS 1986-89.

Klaus Hou-Jensen blev i 1973 ansat som overlæge ved Patologisk Inst., Centralsygehuset i Hillerød. I 1975

blev han overlæge på Finseninstituttets patologiafdeling, som han hurtigt formåede at profilere internationalt som et af de førende danske institutter i patologisk kræftforskning.

Da Rigshospitalet og Finseninstituttet i 1987 blev sammenlagt, fortsatte han som overlæge ved Rigshospitalets patologiafdeling, i de seneste år, som adm. overlæge, inden han gik på pension.

Ikke blot har Klaus Hou-Jensens arbejde gjort ham kendt og anerkendt såvel nationalt som internationalt, men han har også været en god inspirator og vejleder ved adskillige disputatsarbejder. Mange forskere har høstet godt af hans åbenhed, visioner og internationale orientering.

I 1976 blev han medlem af en international videnskabelig gruppe vedr. blod- og lymfeknudekræft. Senere var Klaus Hou-Jensen med til at starte landsdækkende undersøgelser af brystkræft og lymfeknudekræft i Danmark. Som formand for advisory board i European Society of Pathology udvirkede han, at København i 1995 blev vært for den 15. europæiske patologikongres.

Arbejdet som generalsekretær med at arrangere og gennemføre kongressen var præget af hans store faglige engagement og utrættelige arbejdsindsats som forudsætningen for succes.

Klaus Hou-Jensen har formået at øge dansk patologis anseelse og at befæste fagets internationale stade.

Han efterlader sig hustru gennem 35 år Luba Romanova.

Vi har mistet en meget sjælden personlighed.

Besked om Klaus Hou-Jensens bortgang har bragt sorg i hjertet af mange, som kendte ham, og han bliver æret og savnet af alle.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?