25. januar 2021
Infomateriale er nu hængt op i togene på Nærumbanen for at forklare, at det ikke er en fejl, at der ikke længere hænger affaldsposer. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Infomateriale er nu hængt op i togene på Nærumbanen for at forklare, at det ikke er en fejl, at der ikke længere hænger affaldsposer. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nærumbanen fjerner plastposer som forsøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nærumbanen fjerner plastposer som forsøg

Lokaltog bruger hvert år 600.000 poser ved sæderne i togene, og vil undersøge, om de kan undværes

Rudersdal - 26. november 2020 kl. 10:15

Kan man fjerne plastposerne i toget og samtidig undgå svineri? Det skal nyt projekt i Lokaltog afklare. Derfor forsvandt affaldsposerne fra mandag 16. november i togene på Nærumbanen.

Hvor bliver affaldet så af?

Hvert år bruger Lokaltog nemlig 600.000 plastposer ved sæderne i togene, og at fjerne dem helt vil reducere Lokaltogs klimaaftryk.

I projektet forsøger Lokaltog at finde svar på, om affaldet ender i skraldespande i toget eller på perronen.

Der skulle også gerne komme svar på, om poserne kan fjernes permanent, og om det kræver flere skraldespande f.eks. på perroner.

Måske viser det sig, at poserne er nødvendige, og at der så skal findes poser i et mere bæredygtigt materiale, eksempelvis poser lavet af sukkerrør.

For at forklare passagererne, at det ikke er en fejl, at poserne mangler, er der hængt info-materiale op i alle togene på Nærumbanen.

Forsøget er planlagt til at løbe ind i 2021. jesl

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?