20. september 2020
Den 16. januar er der forpremiere på 10 dages følgende møde mellem generationerne, når 130 børn og unge fortæller sjove og barske minder fra de gamles plejecenter i årets Limenas musical ? »Det Grå Guld«. Foto: Limenas
gallery icon

Se billedserie

Den 16. januar er der forpremiere på 10 dages følgende møde mellem generationerne, når 130 børn og unge fortæller sjove og barske minder fra de gamles plejecenter i årets Limenas musical ? »Det Grå Guld«. Foto: Limenas
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musical: Unge fortolker ældres livshistorier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musical: Unge fortolker ældres livshistorier
Rudersdal - 13. januar 2019 kl. 06:43
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Teaterforeningen Limenas har noget ganske særligt på plakaten i år. Så særligt, at det fortjener fuld opmærksomhed. Det skriver Frederiksborg Amts Avis lørdag.

Ni ældres personlige livshistorier fra Plejecentret Lions Park i Birkerød har skabt inspiration til årets lokale ungdomsmusical, hvor 130 børn og unge optræder i forestillingen »Det Grå Guld«. Både barske og sjove minder bliver fortolket i sang, musik og teater på Mantziusgården i Birkerøds scene. Her bliver forestillingen sat op 10 gange fra den 17. januar, men allerede dagen inden, den 16. januar, er der en særlig forpremiere, hvor Ældre Sagen i Rudersdal har sendt invitation ud til alle sine 2000 medlemmer i kommunen.

- Vi synes, det er en rigtig skæg ide, der ligger bag. Vi går meget op i, hvordan vi skaber gode generationsmøder mellem børn, unge og ældre, fortæller formanden for Ældresagen i Rudersdal, Gerner Nielsen.

Sidste forår besøgte 15 unge fra musical-foreningen de ni ældre på Lions Park i Birkerød. Efterfølgende blev alle samtalerne lyttet igennem, og en god portion af de ældres minder og historier blev til udgangspunktet for årets musical. Og ideen bag forestillingen er at sætte nyt liv i mødet mellem unge og ældre:

- Den ældre generation er en skattekiste fyldt til randen med fine, spændende og interessante historier, som ikke må gå tabt. Det er dejligt at mærke den fælles interesse og begejstring, der har været blandt de 130 børn og unge for at sætte ord, sang, følelser og humor bag vores bedsteforældres fortællinger, fortæller instruktørerne Rasmus Østermann og Malene Klug.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag...

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?