25. august 2019
medicinalkæmpen Bristol-Myers Squibb rykker ind på flere gymnasier. F.eks. det i Nærum i Nordsjælland.
medicinalkæmpen Bristol-Myers Squibb rykker ind på flere gymnasier. F.eks. det i Nærum i Nordsjælland.
Foto: Arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medicinalgigant rykker ind på skoler med ny life science-gymnasielinje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medicinalgigant rykker ind på skoler med ny life science-gymnasielinje
Rudersdal - 16. december 2018 kl. 08:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danske life science-virksomheder er blandt de førende på det globale marked for lægemidler og medicinsk udstyr. Men for at bevare momentum og stå endnu stærkere i konkurrencen er der behov for et vedvarende og øget fokus på at styrke innovation, forskning og entreprenørskab.

Det er holdningen hos medicinalkæmpen Bristol-Myers Squibb, der i et nyt partnerskab med Fonden for Entreprenørskab, Københavns Universitet og Biotech Research & Innovation Centre (BRIC) derfor skyder gang i en særlig sundheds- og naturvidenskabelig gymnasielinje på gymnasier i Nærum og Herlufsholm, skriver MedWatch.

"Da regeringen tidligere på året kom med sin vækstplan for life science, var en af konklusionerne, at Danmark har mulighed for at stå endnu stærkere på life science-området i fremtiden. Men det kræver et dedikeret fokus på at styrke innovationen, og det kræver, at der er bedre adgang til kvalificeret arbejdskraft," siger Anders Thelborg, adm. direktør i Bristol-Myers Squibb Danmark, til MedWatch.

"Det handler om, at vi skal motivere de unge, samtidig med at vi styrker deres iværksætterevner, så Danmark fortsat kan være en førende nation inden for life science," uddyber han.

Det amerikanske medicinalselskab betaler for hovedparten af initiativet og stiller danske og internationale eksperter til rådighed som undervisere.Fonden for Entreprenørskab, Det sundhedsvidenskabelig Fakultet ved Københavns Universitet (KU-SUND) og BRIC vil som samarbejdspartnere være med til at drive projektet og bidrager også med direkte finansiering samt omfattende ikke-økonomisk støtte.

16-årige Amanda Frithjof Bonde er en af de studerende, der har meldt sig på Nærum Gymnasiums nye life science-profillinje. Hun kalder det for "en fantastisk mulighed" at få lov at træde et skridt tættere på den virkelighed, som hun senere selv håber at blive en del af.

- Her får man undervisning, som er tæt koblet til virkeligheden - det er ikke bare noget, vi skal læse i en arbejdsbog for så at glemme senere. Det er undervisning, vi rent faktisk kan bruge, og som minder om og forbereder os på det erhvervsliv, vi senere skal ud i," siger Amanda Frithjof Bonde, der godt kan se en fremtid for sig som enten biokemiker eller molekylærbiolog med en erhvervsfaglig overbygning.

Anders Thelborg fra BMS er ikke bleg for at indrømme, at der også ligger fremtidige rekrutteringsmuligheder bag det nye initiativ.

"Det overordnede formål er at styrke dansk life science, så vi kan beholde vores position som et af de førende lande inden for dette felt. Og så er det klart, at det vil gavne både små og store virksomheder, hvis der kommer flere kandidater og talenter, der kan bidrage med ny viden og en stærk værktøjskasse," siger Anders Thelborg.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.