23. januar 2021
En ny lokalplan for 110 klyngehuse på Kikhanebakken og Ørnebakken skal sikre fremtidig harmonisk helhed for området.Foto: Rudersdal Kommune
En ny lokalplan for 110 klyngehuse på Kikhanebakken og Ørnebakken skal sikre fremtidig harmonisk helhed for området.Foto: Rudersdal Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalplan skal sikre fortsat harmonisk helhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalplan skal sikre fortsat harmonisk helhed
Rudersdal - 06. januar 2021 kl. 05:55

Rudersdal Kommunes Byplanudvalg har besluttet, at kommunen kan gå i gang med at udarbejde forslag til en lokalplan for de 110 klyngehuse på Kikhanebakken og Ørnebakken syd for Egebækvej ud mod de fredede arealer mellem Attemosevej og Helsingørmotorvejen. Det skriver Rudersdal Kommune i en pressemeddelelse.

Lokalplanen skal sikre, at fremtidig renovering og vedligeholdelse sker på en måde, som bevarer bebyggelsens arkitektoniske kvaliteter.

Samtidig skal planen give et klarere grundlag for at behandle ansøgninger om til- og ombygninger end den deklaration og byplanvedtægt, som gælder i dag.

I bebyggelsen er de arkitektoniske kvaliteter bundet op på få, men stærke virkemidler, materialer og farver. De gule mursten og det sorte træværk har stor betydning for det helhedsindtryk, som den samlede bebyggelse danner, skriver kommunen i pressemeddelelsen.

- Bebyggelsen udgør en smuk og harmonisk helhed, som vi ikke ønsker bliver brudt af forskellige brug af materialer og farver, når ejerne om- og tilbygger eller istandsætter deres huse, siger Anne Christiansen (L), der er formand for Byplanudvalget.

Hun tilføjer:

- Derfor ønsker vi en lokalplan, der sætter en ramme for, hvordan vi fremover kan bevare den samlede bebyggelse.

Helt konkret skal lokalplanen blandt andet fastlægge anvendelse og bebyggelsesprocent og sikre de arkitektoniske værdier, som de kan ses fra vej og friarealer. Desuden skal planen beskrive en række elementer såsom:

o Mulig placering og omfang af alternative energikilder spsom solceller og solfangere.

o Placering og omfang af ovenlysvinduer og skorstenspiber.

o Belysning af bygninger og lys på havearealer.

o Klimatilpasning eksempelvis befæstelsesgrader.

o Udearealer, hegn og skure.

Grundejerlauget Holte Avlsgaard fik i øvrigt i 2017 kommunens arkitektur- og bevaringspris for sit arbejde med en bevaringsfolder, som detaljeret anviser, hvordan husejerne ved ombygning og istandsættelse kan værne om bebyggelsens helhedstræk og væsentlige bygningselementer.

Det er blandt andet med afsæt i dette arbejde, at kommunen nu sætter gang i lokalplanarbejdet.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?