22. oktober 2021
Efter at Lokallistens Axel Bredsdorff hen mod slutningen af 2019 sagde farvel til kommunalpolitik, fik partiets suppleant Anne Christiansen hans plads i kommunalbestyrelsen. Nu har hun også fået den formandspost i Byplanudvalget, som Axel Bredsdorff havde. Pressefoto
Efter at Lokallistens Axel Bredsdorff hen mod slutningen af 2019 sagde farvel til kommunalpolitik, fik partiets suppleant Anne Christiansen hans plads i kommunalbestyrelsen. Nu har hun også fået den formandspost i Byplanudvalget, som Axel Bredsdorff havde. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokallisten beholder sin formandspost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokallisten beholder sin formandspost
Rudersdal - 16. januar 2020 kl. 19:39
Af Joram G. Menzer

Anne Christiansen (LL) er navnet på den nye formand for Byplanudvalget.

Udvalget har på deres møde onsdag konstitueret sig på ny, efter at Axel Bredsdorff i slutningen af sidste år meddelte, at han ville trække sig fra kommunalbestyrelsen og dermed også som formand for Byplanudvalget.

I forbindelse med Axel Bredsdorffs afsked stod det dog ikke mejslet i sten, at posten skulle gå til en politiker fra Lokallisten, sagde borgmester Jens Ive (V) dengang her i avisen.

- Axel har jo virkelig været en kapacitet på det område, og han har været endog meget dygtig og har fyldt rollen rigtig godt, og det bliver jo svært at se, at andre fra Lokallisten på samme måde kan udfylde de sko, sagde Jens Ive ved den lejlighed.

Men posten endte altså hos en politiker fra Lokallisten, og Anne Christiansen er helt bevidst om, at det kan blive svært - hvis ikke umuligt - at træde i Axel Bredsdorffs fodspor.

- På onsdagens møde startede jeg også med at sige, at jeg ikke er Axel, men at jeg vil gøre det bedste jeg kan for udvalget, siger Anne Christiansen.

Valget af den nye formand foregik ifølge næstformand i Byplanudvalget Erik Mollerup (V) fuldstændig uden dramatik - og uden modkandidater.

Næstformanden ser nu frem til at skulle samarbejde med den nye formand i udvalget.

- Vi har som et samlet Byplanudvalg opgaver, som vi skal løse, og der er Anne nu vores formand, og så samarbejder vi om at løse de opgaver, der er, siger Erik Mollerup.

Anne Christiansen glæder sig også over, at den nye konstituering foregik uden dramatik.

- Det var dejligt, for så er der ro på, og så kan vi komme videre med udvalgets arbejde, siger Anne Christiansen.

Den nye formand har et stort ønske om, at Rudersdal fortsat skal være en grøn kommune.

- Jeg har et stort ønske om at vi får bevaret det åbne land, og der er steder i kommunen, hvor jeg gerne vil have, at vi får lavet flere bevarende lokalplaner.

Naturen er en stor kvalitet i vores kommune, siger Anne Christiansen, der ser frem til at komme i gang med det politiske arbejde.

- Det er et stort ansvar at få, men jeg glæder mig, for der sker mange spændende ting i fremtiden, siger Anne Christiansen, der er 67 år og arbejder som projektchef i Magistrenes A-kasse.

Anne Christiansen er i øvrigt langt fra nogen politisk novice, idet hun har været medlem af Lokallisten siden listen blev stiftet i 1984, ligesom hun blandt andet har været formand for Børne- og Skoleudvalget i Birkerød Byråd.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?