11. april 2021
Direktør og indehaver Henrik Jacobsen viser stolt pokal og diplom frem foran årets store elektriske nyhed Citroën ê-C4, og han glæder sig over at Citroën Center Birkerød igen kan kalde sig Årets Forhandler. Foto: Citroën
gallery icon

Se billedserie

Direktør og indehaver Henrik Jacobsen viser stolt pokal og diplom frem foran årets store elektriske nyhed Citroën ê-C4, og han glæder sig over at Citroën Center Birkerød igen kan kalde sig Årets Forhandler. Foto: Citroën
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landets bedste: Bilhandler og samler hædret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landets bedste: Bilhandler og samler hædret

Henrik Jacobsen er kendt for sin fine samling af Citroën-biler, og så er han kendt for sin service, der for anden gang på bare tre år har gjort hans forretning til Årets Forhandler...

Rudersdal - 25. februar 2021 kl. 05:08
Af Lars Sandager Ramlow

Efter i 2019 at måtte se sig hensat til 2. pladsen, er Citroën Center Birkerød tilbage på toppen for anden gang på bare tre år, og kan igen kalde sig Årets Forhandler i Danmark.

arrow Læs også: BILLEDSERIE: Henrik elsker de franske modeller

Det er Citroën Danmark der står for kåringen blandt alle landets ca. 55 Citroën forhandlere, og kåringen sker på baggrund af de opnåede resultater for hele det forgangne år.

- Man kommer ikke sovende til titlen som Årets Forhandler. Det kræver hårdt vedvarende arbejde og daglig fokus overalt i virksomheden. Det er mange parametre, som man skal præstere på over hele året, for at kunne komme i betragtning til titlen, og én af de absolut vigtigste, som vi gør utrolig meget ud af at sikre i dagligdagen, er en høj kundetilfredshed, siger direktør og indehaver Henrik Jacobsen.

Foruden titlen som Årets Forhandler, kan Citroën Center Birkerød også glæde sig over igen i år, at få status som Elite Forhandler. En blåstempling som kun tilfalder ganske få forhandlere, og som vidner om høj service og kvalitet.

2020 har på alle måder været et anderledes år, også i bilbranchen hvor man ud over udfordringer i forbindelse med Covid-19, også har måttet kæmpe med forhandlinger på Christiansborg om ændringer i bilafgifterne, der slut på året nærmest satte bilsalget helt i stå.

Tv-værten Hans Pilgaard er fast kunde hos Henrik Jacobsen i Citroën Center Birkerød. Pilgaard fik denne Xsara i 2008. Han overtog den fra sin far, luftkaptajn Kaj Pilgaard Nielsen, der havde købt den af Citroën Birkerød i 2002. I 2015 købte Henrik Jacobsen bilen af Hans Pilgaard, og den er nu tilbage i Birkerød og en del af Henrik Jacobsens private samling, der i skrivende stund er på næsten 30 forskellige Citroën-modeller. Foto: Hans-Jørgen Johansen

2021 udfordrer stadig

- Set i lyset af de udfordringer vi har haft i løbet af 2020, er jeg overordentlig stolt over det, som vores team af dedikerede medarbejdere har præsteret, siger Henrik Jacobsen.

Han understreger, at titlen bestemt ikke får forretningen til at hvile på laurbærrene. 2021 er nemlig begyndt med ligeså mange udfordringer, som man gik ud af 2020 med, og selvom værkstedet stadig har åbent og tager imod kunder som normalt, så er udstillingslokalerne på Toftebakken ligesom i resten af landets bilforretninger lukket for fysisk fremmøde af kunder.

- Årets første tre måneder plejer at være vores absolut bedste salgsperiode. Det er en tid præget af Åbent Hus-arrangementer, attraktive kampagner og mange kunder i forretningen. Det er samtidig et godt pejlemærke og afsæt i forhold til, hvordan resten af året vil forløbe, men det kan vi ikke regne med nu. Kunderne har jo ikke kunne besøge os i forretningen siden starten af året, men vi må gerne køre på hjemmebesøg, og fremvise biler for kunderne dér. Det er der heldigvis kunder, der benytter sig af, og netop nu har vi en række spændende nyheder, som trækker. Men det bliver aldrig i samme omfang eller samme oplevelse som under vanlige vilkår, når man besøger os i forretningen, påpeger Henrik Jacobsen.

Han er dog optimist og tror på, at man snart kan byde kunderne velkommen i udstillingslokalerne igen. Det glæder han sig til.

Udover sin fine kundeservice er Henrik Jacobsen kendt for sin bilsamling, der både tæller en Citroën Traction Avant 11 Sport fra 1947 og en helt særlig Citroën DS23 Prestige. To blev solgt til Danmark. Den ene til tidligere B&W-direktør Jan Bonde Nielsen. Den anden til H.K.H. Prins Henrik. Det er sidstnævntes fine vogn, der er blevet istandsat og nu står i Birkerød.

Citroën Traction Avant 11 Sport fra 1947 blev produceret i 19.348 eksemplarer. Som noget særligt dengang havde den forhjulstræk, og det var også en af de første biler i verden, hvor gearkassen sad foran motoren, som man kom til ved at åbne hjelmen fra siden. Foto: Allan Nørregaard

arrow Citröen-beundrer fik foto af Bondes "gudinde-bil"
20. juni 2018 kl. 16:58 Opdateret: kl. 16:58
arrow VIDEO & BILLEDSERIE: Prins Henriks gudinde-bil fundet i garage
20. juni 2018 kl. 05:01 Opdateret: kl. 14:10
Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?