21. oktober 2018
Stenens form og farve  fortæller Bodil Lund, hvilket dyr den skal være. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Stenens form og farve fortæller Bodil Lund, hvilket dyr den skal være. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstner vækker sten til live

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstner vækker sten til live
Rudersdal - 16. december 2017 kl. 07:18
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fugle, hunde, katte, skildpadder, bjørne og sæler. Når Bodil Lund i dag fejrer sin 75 års fødselsdag med familien, så mangler der mere end 60 dyr i hjemmet. Ikke rigtige dyr, men sten malet som forskellige dyr. De er nemlig alle blevet solgt på julemarkedet på Birkerød Bibliotek den 30. november til den 2. december.

- Det var helt vildt. Jeg fik solgt et helt års produktion svarende til cirka 70 sten på bare tre dage. Mine malede sten gik som varmt brød, så allerede efter første dag måtte jeg hjem i gemmerne og finde flere sten, som jeg havde malet. Nu er lageret ryddet, lyder det med et skævt smil fra Bodil Lund, der stammer fra Holbæk og finder stenene ved sommerhuset på Sejerø.

Hun var temmelig overrasket over den store interesse, for stenmalerierne er kun en hobby.

- Jeg masseproducerer ikke. Mine sten er ikke en forretning, og jeg har hverken hjemmeside eller er på facebook. Jeg har min pension, og jeg maler kun for sjov, fordi arbejdet med at få stenene til at live op er hyggeligt, og fordi folks reaktioner på stenene er så varme. Det giver mig en stor glæde, forklarer dagens fødselar, der de seneste mange år har boet i Birkerød.

Gennem køberne af stenene har hun fået at vide, at nogle af hendes værker er blevet »eksporteret« til Sverige, Norge, Tyskland, England og endda helt til Israel. En enkelt »kat« er også blevet givet til en minister som gave.

Bodil Lund er uddannet matrikeltekniker og frem til 2002, hvor hun gik på efterløn som 60-årig arbejdede hun som overkartograf for Kort og Matrikelstyrelsen. Her har »nøjagtighed« været et krav og en æressag, og de samme dyder ses i hendes stenværker.

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis lørdag...

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk