25. september 2021
Niels Borrings Tintin-raket, der er inspireret af Talibans bombning af Buddha-statuer i Afghanistan. Foto: Allan Nørreggard
gallery icon

Se billedserie

Niels Borrings Tintin-raket, der er inspireret af Talibans bombning af Buddha-statuer i Afghanistan. Foto: Allan Nørreggard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunst inspireret af Taliban-bombning og opvaskemaskiner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunst inspireret af Taliban-bombning og opvaskemaskiner
Rudersdal - 02. december 2016 kl. 10:02

Af Joram Gregers Menzer
Ved årets sidste udstilling i Birkerød Kunstforening inviterer de to kunstnere Linda Falkesgaard og Niels Borring beskueren til at forholde sig til hverdagen og verden omkring os.

arrow Læs også: Bortvist fra supermarked

- Det er en udstilling med to yngre kunstnere, som er i begyndelsen af deres offentlige kunstneriske bane, siger Nils Bjervig, der er formand for Birkerød Kunstforening.

- Vi synes også, at det er en del af en kunstforenings opgave at være udstillingsvindue for yngre, fremadstormende kunstnere, så verden kan få øje på dem, siger Nils Bjervig

I stueetagen af Birkerød Gl. Præstegård vil de besøgende blive mødt af Niels Borrings værker, som er centreret omkring brugen af papir.

- Jeg synes grundlæggende, at papir er mere spændende og interessant end lærred, og jeg bruger papir i alle afskygninger i mine værker, siger Niels Borring.

Værkerne er inspireret af politiske og historiske verdensbegivenheder, hvilket Tintin-raketterne er et godt eksempel på. Raketterne, der er malet som den karakteristiske raket, som Tintin i et album flyver til Månen i, er lavet af karton og kan åbnes og lukkes. Inden i er postkort med motiver af Tintin malet over og rundt om er der buddhistisk-inspireret tegninger.

- Alle kender jo Tintin, og det er faktisk inspireret af Talibans bombning af Buddha-statuerne i Bamiyan i Afghanistan. Der tænkte jeg på, hvordan det ville være, hvis man gjorde det samme med et vestligt ikon som Tintin, og så har jeg sat dem ind i en form for et buddhistisk alter, forklarer Niels Borring og fortæller, at han generelt lader sig inspirere af verdenshistoriske begivenheder.

På førstesalen byder Linda Falkesgaard på et kig ind i hverdagen. Motiverne er således hentet fra hendes dagligdag, hvor hun har taget fotografier af blandt andet sine skuffer, sin opvaskemaskine og kølemontren i et supermarked. Fotografierne er efterfølgende udgangspunktet for malerierne.

- Det handler om at spotte æstetikken i de små trivielle ting i hverdagen, siger Linda Falkesgaard om malerierne, som hovedsagligt er akryl på lærred, og hvor fraværet af mennesker er iøjnefaldende.

- Det er opsætninger af det stille liv, og derfor er menneskerne der måske ikke, men det er ikke som sådan et bevidst valg. Mine malerier er meget umiddelbare, og alle mennesker i alle aldre kan gå til dem. Alle vil kunne genkende situationerne, og selvom det er billeder af mit liv, er det også billeder af dit liv. Det er en hyldest til dagligdagen, siger Linda Falkesgaard.

Der er fernisering lørdag den 3. december klokken 13.00-15.00 i Birkerød Gl. Præstegård, og udstillingen løber frem til den 18. december.

arrow 41-årig slap nådigt fra sammenstød med lastbil
02. december 2016 kl. 11:50 Opdateret: kl. 13:24
arrow Istandsat kirke: Så meget får du fem millioner
02. december 2016 kl. 06:37 Opdateret: kl. 08:29
Stemmer du til kommunalvalget i år?