24. september 2021
Maria Santana har brugt en stor del af sit liv på fodboldbanerne, og nu skal hun stå i spidsen for at fodbold fitnesshold for mænd, der har eller har haft kroniske sygdomme.
gallery icon

Se billedserie

Maria Santana har brugt en stor del af sit liv på fodboldbanerne, og nu skal hun stå i spidsen for at fodbold fitnesshold for mænd, der har eller har haft kroniske sygdomme.
Foto: Joram Gregers Menzer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kronisk syge mænd skal spille bold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kronisk syge mænd skal spille bold
Rudersdal - 21. august 2015 kl. 06:13
Af Joram Gregers Menzer

Fodboldklubben BSV tilbyder i år fodbold fitness til mænd, der har eller har haft kroniske sygdomme. Klubben har lavet en partnerskabsaftale med Dansk Boldspil Union og Rudersdal Kommune, som betyder, at det er gratis at deltage de første tre måneder.

Efter tre måneder skal forløbet evalueres, så parterne kan beslutte, hvordan tilbuddet skal fortsætte i fremtiden.

Maria Santana, der er BSV's fodbold fitness koordinator, skal stå for træningen af det nye herrehold, og der er ingen nervøsitet at spore hos hende, inden opstarten på tirsdag den 25. august.

- Når det kommer til fodbold er jeg bare et legebarn, så jeg glæder mig helt vildt meget til at komme i gang, siger hun.

Det var hende, der kontaktede kommunen for at finde mennesker, der kunne have glæde af fodbold fitness.

- Jeg ville rigtig gerne samarbejde med kommunen, fordi de har adgang til nogle interessante målgrupper, som kunne have glæde af et fitness tilbud, siger Maria Santana.

Valget faldt på mænd, der har eller har haft kroniske sygdomme såsom diabetes eller KOL (rygerlunger, red.).

- Diabetes-patienter var oplagte, fordi fodbold fitness er udviklet på baggrund af diabetes-patienter, siger Maria Santana, og træningsformen er ifølge hende perfekt til målgruppen.

For Maria Santana har fodbold altid været en stor del af livet, hvilket hun især tilskriver sin spanske far.

- Når jeg hører den der dong-lyd, får jeg associationer til min barndom, og alle i min familie går virkelig meget op i fodbold. Når FC Barcelona og Real Madrid møder hinanden, er der fest hjemme hos os, hvor vi laver paella og tipper på kampen, siger Maria Santana.

Hendes nye fitness fodboldhold starter tirsdag den 25.august klokken 19, der er træning en gang ugentligt, og man kan stadig nå at tilmelde sig på www.facebook.com/bsvfodboldfitness.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag den 21. august.

Stemmer du til kommunalvalget i år?