17. januar 2019
Rudersdals borgmester Jens Ive (V) kalder i et brev til økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) på handling. Foto: Lars Sandager Ramlow
Rudersdals borgmester Jens Ive (V) kalder i et brev til økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) på handling. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kontant oprør mod udligning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kontant oprør mod udligning
Rudersdal - 18. maj 2018 kl. 04:00
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ændringer i udligningsordningen og manglen på en udligningsreform presser Rudersdal Kommune. I et brev til økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) trækker Rudersdals borgmester, Jens Ive (V), nu udligningsordningens »urimelige« konsekvenser op. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi skal i Rudersdal betale en ekstraregning på 350 millioner kroner, hvoraf hovedparten skyldes ændringer i udligningen, og hvis vi skal finde de penge i vores kommende fireårige budget, må vi ty til skatteforhøjelser, fordi vi ikke ser nogen mulighed for at forringe velfærden yderligere, siger Rudersdals borgmester Jens Ive (V) til Frederiksborg Amts Avis.

I 2017 betalte Rudersdal Kommune 1,2 milliarder kroner i udligning.

Slagsmålet om udligningen skyldes, at det ikke er lykkedes Folketinget at lave en udligningsreform, ligesom Danmarks Statistik har ændret opgørelsen af indvandreres uddannelsesniveau, hvilket er et af kriterierne i udligningsordningen. Men Rudersdals borgmester mener, at ændringen i det statistiske grundlag er mangelfuldt, og derfor opfordrer han nu ministeren til at handle.

- Der har været megen kritik af det datamateriale, som ligger til grund for de store ændringer i udligningen. Idet man ikke har lavet en ny aftale om udligningsordningen, har man i udgangspunktet valgt at bruge tallene alligevel, og det er useriøst, fordi både Finansieringsudvalget og regeringen har påpeget, at udligningen skal se anderledes ud. Derfor opfordrer vi ministeren til at påtage sig det ansvar, og vi beder ham om at benytte det værktøj, han har, og få stillet det her i bero eller lavet om, indtil der ligger en aftale om en udligningsreform, siger Jens Ive.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk