26. november 2020
Torsdag aften er der temakoncert med oplæg og poesi i Gl. Holte Kirke.  Digteren Ditte Steensballe læser op fra sine tekster.
gallery icon

Se billedserie

Torsdag aften er der temakoncert med oplæg og poesi i Gl. Holte Kirke. Digteren Ditte Steensballe læser op fra sine tekster.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Koncert: Engle, ånder og nymfer i kirken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Koncert: Engle, ånder og nymfer i kirken
Rudersdal - 07. oktober 2020 kl. 10:05
Af Lars Sandager Ramlow

- Tanken om luftige væsener, som svæver rundt imellem os og kan bevæge sig frit gennem mure og lukkede døre, har altid fascineret menneskene. De findes i de fleste religioner og mytologier, hvor også fuglene er blevet tillagt symbolske betydninger. Det fortæller Christine Pryn fra Rudersdal Kammersolister.

Torsdag den 8. oktober kl. 19.30 kan man dykke ned i emnet via både ord, toner og billeder, når Rudersdal Kammersolister giver koncert i Gl. Holte Kirke. På programmet er der musik fra impressionismen af Debussy og Szymanowski, der med bløde ansatser og luftige klange leder tankerne hen på nymfer og elverpiger.

- Man kan også mærke det sagte strejf af en vinge i en klaverkvartet den georgiske komponist Giya Kancheli (1935-1919), der benytter en dynamik helt ned til et femdobbelt piano, oplyser Christine Pryn.

Hun fortæller videre, at han regnes som en af de største komponister i sin generation, og i 2018 overværede han Rudersdal Kammersolisters opførelse af hans klaverkvartet, hvorefter han sagde: »This is the chamber music making at very high level. For the first time ever I listened to a performance of my piano quartet "In l'istesso tempo" without having anything to criticise«.

Derudover uropfører Rudersdal Kammersolister »AIR« af Bo Lundby-Jæger, der har ladet sig inspirere af menneskets åndedræt, årstiderne og klimaforandringerne.

- Jeg ønsker illustrere den usikkerhed der omgiver os - den sårbarhed, der trænger sig mere og mere på, fortæller han.

Koncerterne er en del af Rudersdal Kammersolisters 4-årige projekt om De Fire Elementer, der i sæsonen 2020-21 fokuserer på elementet luft. Ideen er at forene musik med andre kunstformer og videnskab/historie.

Ved koncerten medvirker forfatter og lektor Aksel Haaning, der fortæller om forskellige tiders forestillinger om luftige væsener som usynlige forbindelser mellem menneske og natur. Mellem værkerne læser digteren Ditte Steensballe op fra sine tekster, som handler om at blive løftet af ånden og flyve frit mentalt.

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Ny Musik i Birkerød. Billetter a 100 kr. sælges ved indgangen eller via www.ticketmaster.dk

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?