13. juni 2021
Familien Evers Thomsen har renoveret et palæ på Vedbæk Strandvej i strid med reglerne, og er nu blevet meldt til politiet af Rudersdal Kommune. Arkivfoto
Familien Evers Thomsen har renoveret et palæ på Vedbæk Strandvej i strid med reglerne, og er nu blevet meldt til politiet af Rudersdal Kommune. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen politianmelder ejer af Vedbæk-villa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen politianmelder ejer af Vedbæk-villa

Familien Evers Thomsen har renoveret et palæ på Vedbæk Strandvej i strid med reglerne, og er nu blevet meldt til politiet af Rudersdal Kommune.

Rudersdal - 22. november 2020 kl. 13:14
Af Sophus Hans Zarrs Soelberg

Familien Evers Thomsen har renoveret et palæ på Vedbæk Strandvej i strid med reglerne, og er nu blevet meldt til politiet af Rudersdal Kommune. Det skriver Ekstra Bladet.

Rudersdal Kommune har flere gange påpeget, at der er blevet bygget ulovligt på familiens store villa »Strandridergården« på Vedbæk Strandvej, men efter henvendelserne er der ikke blevet bragt orden i sagerne. Derfor har Rudersdal Kommune fået nok, og sagen er meldt til politiet. Det fremgår af dokumenter, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Politianmeldelsen bekræftes af Christian Evers Thomsen, som er medejer af Strandridergården.

- Jeg kan oplyse, at alt, der er bygget, er bygget og opført efter den gældende lokalplan, hvilket politiets anklager vil konkludere, når de dykker ned i sagen, skriver han i en kortfattet mail til Ekstra Bladet.

Familien Evers Thomsen købte Strandridergården i 2013 for 27,5 millioner kroner og varslede overfor kommunen en gennemgribende renovering med inspiration fra kongehusets sommerresidens Marselisborg Slot i Aarhus.

Både naboer, Kulturstyrelsen, Akademirådet og det lokalhistoriske museum advarede dog mod planerne om at ændre markant ved det tidligere børnehjem, som er tegnet af den danske arkitekt Thorvald Bindesbøll.

- Hvis om- og tilbygningen gennemføres, sløres Bindesbølls arkitektoniske udtryk i en så høj grad, at et sjældent og repræsentativt værk for vor fælles arkitektoniske kulturarv mistes, indvendte Akademirådet.

Ikke desto mindre fik familien tilladelsen, og siden er der brugt næsten 100 millioner kroner på blandt andet underjordisk parkeringskælder, swimmingpool, træningsområde, strandhus og orangeri. Det fremgår af materiale, familien selv har sendt til kommunen, og som Ekstra Bladet senere har fået aktindsigt i.

Flere naboer har klaget til Rudersdal Kommune over, at der bygges i strid med tilladelsen, og kommunen har flere gange bedt familien Evers Thomsen om at lovliggøre byggeriet af eksempelvis et grejskur, der er bygget ind i en skråning.

Forholdene blev dog ikke bragt i orden, og i juli 2019 bad kommunen igen om, at familien lovliggøre det omtalte grejskur, et orangeri, et teknikhus, en havemur samt en fritliggende kælder.

»Da der enten ikke er meddelt tilladelse til de opførte bygninger eller vilkår i en meddelt tilladelse ikke er efterkommet, er brugen af bygningerne ulovlig«, skrev kommunen i sit brev, hvor der samtidig blev varslet en politianmeldelse.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM