24. juni 2021
Lions Park Birkerød er centrum for en strid mellem Rudersdal Kommune, og det kommunen kalder den »tidligere« bestyrelse samt plejecentrets administrator Bjarne Johnsen. Seneste stridspunkt handler om et uanmeldt tilsyn på stedet, og hvor alvorlige mangler tilsynet afslørede. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Lions Park Birkerød er centrum for en strid mellem Rudersdal Kommune, og det kommunen kalder den »tidligere« bestyrelse samt plejecentrets administrator Bjarne Johnsen. Seneste stridspunkt handler om et uanmeldt tilsyn på stedet, og hvor alvorlige mangler tilsynet afslørede. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune holder fast i bekymring for Lions Park Birkerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kommune holder fast i bekymring for Lions Park Birkerød

Rudersdal Kommune har udsendt en pressemeddelelse, der afviser kritikken i et debatindlæg fra det kommunen kalder den tidligere bestyrelsesformand for Lions Park Birkerød.

Rudersdal - 19. november 2020 kl. 06:08
Af Lars Sandager Ramlow

Slagsmålet mellem Rudersdal Kommune og det kommunen kalder den »illegitime« bestyrelse for plejecentret Lions Park Birkerød fortsætter.

arrow Læs også: Lions administrator om konflikt: Vi vil gerne i mægling

Torsdag den 5. november greb Rudersdal Kommune ind på plejecentret, fordi et uanmeldt tilsyn fredag den 16 oktober havde vist, at der var »sundhedsfaglige mangler«. Ifølge Rudersdal Kommune blev det blandt andet konstateret, at de aktuelle retningslinjer for håndtering af corona ikke blev overholdt i nødvendigt omfang.

I et debatindlæg i Frederiksborg Amts Avis beskyldte Erik Bjørn Andersen efterfølgende Rudersdals borgmester Jens Ive (V) for at blæse en sag op og gøre sundheds-situationen på plejecentret værre, end den reelt er. Erik Bjørn Andersen underskrev sig som formand for bestyrelsen på Lions Park Birkerød, men her er kommunen lodret uenig. Den mener, at Erik Bjørn Andersen er tidligere formand, fordi plejecentret i skrivende stund ikke har en legitim bestyrelse.

Stærkt bekymrende

I en pressemeddelelse svarer vicekommunaldirektør i Rudersdal Kommune, Thomas Bille, på kritikken i debatindlægget.

- Det er stærkt bekymrende, at Erik Bjørn Andersen, som gennem en årrække har været formand for Lions Park Birkerød, bagatelliserer situationen på plejehjemmet. De sundhedsfaglige problemer der er konstateret, er stærkt bekymrende, og er årsagen til, at vi var tvunget til at gribe ind.

Thomas Bille forklarer videre, at Rudersdal Kommune greb ind den 5. november ved blandt andet at supplere med et ledelsesteam både fordi tilsynet havde vist, at der var mangler, og fordi kommunen havde fået en bekymrende tilbagemelding fra et pode-team, som gennemførte coronatest af medarbejdere på plejehjemmet den 2. november.

- Samlet tegnede tilsynet og tilbagemeldingen et billede af et plejecenter, hvor der var betydelige mangler i den sundhedsfaglige dokumentation, hvor kravene til brug af mundbind eller visir ikke blev overholdt, og hvor medarbejderne ikke havde det fornødne kendskab til brugen af værnemidler, lyder det i pressemeddelelsen fra Rudersdal Kommune.

Thomas Bille uddyber:
- Kommunen har også modtaget information om flere forhold, der giver anledning til bekymring i forhold til håndtering og pleje af beboerne. Den slags information kan vi som kommune ikke sidde overhørig. Endelig har kommunen også konstateret, at der ikke var de nødvendige ledelsesmæssige ressourcer til stede. Kombinationen af bekymrende forhold og manglende ledelse var alvorlig og blev derfor håndteret, understreger vicekommunaldirektøren.

Her ses bestyrelsen for Lions Park Birkerød, som Rudersdal Kommune kalder »illegitim«. Fra venstres ses administrator Bjarne Johnsen ved siden af de to politisk udvalgte bestyrelsesmedlemmer, Nelli Modeweg-Hansen og Pia Grøhn Lorentsen. Herefter er det Holger Menne Christiansen og Niels Holm, inden det helt til højre er bestyrelsesformand Erik Bjørn Andersen. Foto: Lars Sandager Ramlow

Tilstedeværelse

Thomas Bille fortsætter:

- Det virker ikke som om, at den tidligere bestyrelsesformand, Erik Bjørn Andersen, har læst hverken brevet til administrator og centerleder eller tilsynsrapporten. Jeg konstaterer, at hans beskrivelse af mødet med administrator og centerleder sidste torsdag ikke svarer til min oplevelse. I modsætning til hr. Andersen var jeg til stede. Både administrator og den konstituerede centerleder erkendte på vores møde, at plejehjemmet bør rette op på de problemer, som Rudersdal Kommune påpeger, og at det er hensigtsmæssigt, at kommunen bistår Lions Park Birkerød med det.

Rudersdal Kommune har i den forbindelse bedt ledelsen på Lions Park Birkerød bekræfte sin opfattelse af den aktuelle sundhedsfaglige situation på plejehjemmet.

- Vi er enige med Erik Bjørn Andersen i én ting: Hensynet til beboerne er vigtigt. Det er derfor, vi har været nødt til at reagere. Vi er nødt til at sikre, at de sundhedsfaglige forhold er veldokumenterede, at alle retningslinjer vedrørende corona overholdes, og at der er det nødvendige ledelsesmæssige fokus. Dér har vi en fælles opgave lige nu, lyder det fra Thomas Bille i pressemeddelelsen.

Advokat Bjarne Johnsen, der er administrator på Lions Park Birkerød, var også til stede den 5. november, hvor kommunen greb ind med »bistand« til den daglige ledelse.

Frederiksborg Amts Avis ville derfor gerne have haft en kommentar fra administratoren, men det har ikke været muligt før avisens deadline onsdag.

Sn.dk/Rudersdal følger op på snarest...

arrow Borgmester om konflikt: Lions har afvist kommunens udstrakte hånd
11. december 2020 kl. 19:56 Opdateret: kl. 14:05
arrow Kommune griber ind: Mangelfuld håndtering af Corona på plejecenter
06. november 2020 kl. 06:06 Opdateret: kl. 18:26
arrow Vred borgmester: Beskyldninger er grebet ud af luften
02. november 2020 kl. 06:45 Opdateret: kl. 22:30
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?