4. december 2020
Butikslivet i Rudersdal Kommune er i fare, hvis et nyt landsplandirektiv bliver vedtaget. Kommunalbestyrelsen har derfor sendt et sjældent skarpt høringssvar til Erhvervsministeriet. Her ses formanden for Bycenterudvalget Erik Mollerup (V) på Nærum Vænge Torv, der er et af de bycentre i Rudersdal, der vil blive påvirket, hvis direktivet  bliver vedtaget. Foto: Lars Sandager Ramlow
Butikslivet i Rudersdal Kommune er i fare, hvis et nyt landsplandirektiv bliver vedtaget. Kommunalbestyrelsen har derfor sendt et sjældent skarpt høringssvar til Erhvervsministeriet. Her ses formanden for Bycenterudvalget Erik Mollerup (V) på Nærum Vænge Torv, der er et af de bycentre i Rudersdal, der vil blive påvirket, hvis direktivet bliver vedtaget. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune beskylder ministerium for lovbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune beskylder ministerium for lovbrud
Rudersdal - 29. september 2018 kl. 05:12
Af Lars Sandager Ramlow

Internethandel og stormagasiner trækker handlen væk fra det lokale butiksliv overalt i landet. Og nu truer et nyt forslag til et landsplandirektiv for detailhandlen i Hovedstadsområdet med at gøre ondt værre. Direktivet er sendt i høring af Erhvervsministeriet med sidste frist den 1. oktober, og fredag har Rudersdal Kommune sendt et sjældent, skarpt høringssvar af sted. Det fortæller Erik Mollerup (V), der er formanden for Bycenterudvalget, i Frederiksborg Amts Avis lørdag:

- Et nyt landsplandirektiv kan lyde ret uskyldig. Men det er det ikke. Det er på det strategiske plan dødsens alvorligt for fremtiden for vores handelsliv i Rudersdal Kommune. Forslaget rykker nemlig alvorligt ved principperne for regulering af detailhandelen i Hovedstadsområdet, og det er på en måde, der vil udfordre vores bycentre og bydelscentre på en helt uacceptabel måde, siger Erik Mollerup til avisen.

Forslaget til det nye direktiv lægger op til at nye område i Hovedstadsområdet kan tildeles status af bycenter, selvom de ikke opfylder kriterierne i planloven. Samtidig udpeger direktivet det, som kaldes aflastningscentre.

- At forslaget ikke opfylder kriterierne i planloven betyder på jævnt dansk, at vi i Rudersdal Kommune mener, at ministeriet overtræder loven, hvis direktivet bliver vedtaget. Det er alvor det her. Det er jo ikke for sjov, at vi gennem de seneste år bevidst har arbejdet med at fastholde, at handlen i kommunen skal udgå fra de eksisterende centerområder og ikke ved for eksempel at etablerer nye løsrevne dagligvarehandel ved ethvert gadekryds eller motorvejsafkørsel, påpeger udvalgsformanden.

Med høringssvaret opfordrer kommunalbestyrelsen i Rudersdal erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) til at udskyde den endelige vedtagelse af direktivet og samtidig indkalder til dialog med Hovedstadsområdets borgmestre om mål og virkemidler for detailhandlen. Det skal ske for at sikre en balance i forhold til de mindre bymidter og bydelscentre, ikke kun for Rudersdal Kommune, men også i flere nabokommuner, understreger, Erik Mollerup (V).

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag....

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?