17. januar 2021
Kirsten Skaarup har skrevet 30 vegetariske kogebøger gennem de sidste 40 år. Pressefoto
Kirsten Skaarup har skrevet 30 vegetariske kogebøger gennem de sidste 40 år. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kogebogsforfatter får pris for 40 års vegetaropskrifter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kogebogsforfatter får pris for 40 års vegetaropskrifter

Kirsten Skaarup får Mikkel Hindhede-Prisen 2020 for sit arbejde gennem 40 år for at fremme plantebaseret kost

Rudersdal - 27. november 2020 kl. 11:45
Af Mikkel Svinth Rødgaard

Dansk Vegetarisk Forening uddeler hvert år Mikkel Hindhede-prisen til en person, som har ydet en særlig indsats for at fremme plantebaseret kost.

I år har priskomitéen valgt at give prisen til kogebogsforfatter og globetrotter Kirsten Skaarup, som har udgivet hele 30 vegetariske kogebøger i løbet af de seneste 40 år.

"I årets uddeling af Hindhedeprisen har vi besluttet at hædre det menneske, som er suveræn Danmarksmester i vegetariske opskrifter og inspiration fra alle verdenshjørner. Et menneske som har inspireret generationer af mennesker til at kreere lækre grønne retter - med poesi, eventyrlyst og velsmag", siger Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i DVF, i anledning af prisuddelingen.

Fakta
Hindhedeprisen
Mikkel Hindhede var en af de største ernæringsforskere i det 20. århundrede, og var blandt andet leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser og er kendt som forskeren, der fik danskerne til at spise meget mindre kød. Dansk Vegatirisk Forening indstiftede i 2017 en pris opkaldt efter Mikkel Hindhede. Prisen gives til en person, som har ydet en særlig indsats for at fremme plantebaseret kost.

Kirsten Skaarups mange udgivelser startede med bogen Vegetariske Festmiddage i 1980, og i 2021 kommer bog nr. 31 om plantebaseret smørrebrød. Den mest populære bog var 'Vegetarisk Køkken', som solgte i hele 120.000 eksemplarer og er blevet udgivet i både USA og Tyskland.

Kirsten Skaarup har, på sin jagt efter nye opskrifter, besøgt mere end 50 lande i verden, altid primitivt og med rygsækken på nakken, og er medlem af Kvindelige Eventyreres Klub, som hun også i fem år var formand for. Hun har, baseret på sine rejser, udgivet kogebøger med landetemaer som Marokko, Thailand og Mexico. En anden af bøgerne, som samler opskrifter fra hele verden, bærer det poetiske navn "Med vinger til solens køkken: En rejse- og madbog fra det gamle Ægypten til Tibets tinder og Aztekernes rige".

Kirsten Skaarup har blandt andet udtalt, at "man når længere ved at vise, hvor vidunderlig mad man kan lave med planter, end med at være aggressiv."

Prisen blev overrakt af DVF's generalsekretær Rune-Christoffer Dragsdahl under en brunch på restaurant Green Love.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?