15. oktober 2019
Direktør for Birkerød Tennisklub, Thomas Wahl, og medlem af klubbens bestyrelse, Klaus N. Jakobsen ønsker at udvikle idrætsområdet på Topstykket. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Direktør for Birkerød Tennisklub, Thomas Wahl, og medlem af klubbens bestyrelse, Klaus N. Jakobsen ønsker at udvikle idrætsområdet på Topstykket. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klubber ønsker ny idrætsmagnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klubber ønsker ny idrætsmagnet
Rudersdal - 12. november 2015 kl. 08:21
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tennis, squash, badminton, bordtennis og padletennis kombineret med et center for motion og bevægelse og med tilbud om eksempelvis idrætsfitness og naturfitness.

Birkerød Tennisklub har i samarbejde med Birkerød Squash Klub startet et »Visionsprojekt«, der ser 10 år ud i fremtiden. Tanken er at skabe et større Aktivitets- og Ketcher-center, hvor brugerne har mulighed for at prøve forskellige idrætsgrene og bevægelsesaktiviteter. Et center, der bliver et nyt samlingspunkt for borgerne. Det fortæller Thomas Wahl, der er direktør for Birkerød Tennisklub.

- Vi ønsker at være på forkant med udviklingen og med de nye trends i tiden. Derfor vil vi i et tæt samarbejde med klubbens medlemmer, relevante interessenter, Rudersdal kommune og idrætsorganisationen DGI nu lave en forundersøgelse, som skal belyse, hvordan hele området herude ved Topstykket kunne komme til at se ud i 2020-2025. Vi skal her ikke være bange for at udfordre traditionel tankegang og tænke ud af boksen og måske koble squash og tennis til mange andre idrætsgrene og aktiviteter, forklarer Thomas Wahl.

De to ketcher-klubber har derfor inviteret medlemmer og andre interesserede til et debatmøde onsdag den 18. november, hvor alle idéer og tanker er velkomne. Senere på måneden vil DGI også holde møde med mulige samarbejdspartnere, og i det nye år er det planen at lancere et spørgeskema, der skal afdække, hvilke behov borgerne har.

- De to bestyrelser i tennisklubben og i squashklubben ønsker at udvikle idrætsområdet på Topstykket. Vi er åbne for alle input til et Ketcher- og Aktivitetscenter, der måske også kan indeholde fitnesscenter, nye behandlingsfaciliteter og anlæggelse af et auditorium eller konferencelokaler til skoleklasser og virksomhedsbrug, siger Klaus N. Jakobsen, der er medlem af tennisklubbens bestyrelse.

Han peger på, at et nyt Aktivitets- og Ketchercenter, også kan skabe plads til nye spændende idrætsgrene som padletennis og »Racketlon«, der er ketcher-sportens fir-kamp. Det er sportsgrene, der i øjeblikket er ved at vinde frem i flere andre lande.

Arne Hübertz, der tidligere har været formand for Birkerød Tennisklub og nu er økonomi- og anlægsansvarlig i klubben, tilføjer:

- Vores vurdering er umiddelbart, at tennis og squash ikke kan eller skal stå alene i fremtiden. Tværtimod skal området, hvor klubberne ligger, fremover være et større og fælles aktivitetscenter. Det er arbejdsgruppens opfattelse, at hvis vi alene fremover fokuserer på tennis og squash, vil Birkerød Tennisklub og Birkerød Squashklub med tiden blive mere og mere marginaliseret. Derfor er vi nødt til at være offensive i vores tilgang til fremtiden. Vi skal tænke kreativt og ikke være bange for at koble tennis- og squashsporten sammen med andre idrætsgrene og aktiviteter, påpeger han.

Thomas Wahl supplerer:
- Birkerød Tennisklub og Birkerød Squashklub skal være hovedaktører i et nyt Aktivitets- og Ketchercenter, hvor fokus er på natur og fitness, ketchersport og bevægelse. Det skal være et moderne center, hvor badminton, tennis, bordtennis og squash kan kombineres med udendørs aktiviteter som kan være løb, cykling og MTB. Vi ønsker at skabe et centralt aktivitetssted for kommunens borgere i alle aldre. Det skal være et sted med en stor gennemstrømning af gæster til arrangementer, events, stævner og turneringer.

Direktøren fortsætter:
- Vi ønsker at skabe et center med spændende fælles faciliteter og et samlende caféområde. Det giver også mulighed for et moderne, samarbejdende center, som ledes af en administration på tværs af alle aktiviteter i en struktur, hvor hver enkelt idræt samtidig drives selvstændigt. Vi synes, det lyder spændende, og derfor har vi nu sat en forundersøgelse i gang. Vi håber, at alle interesserede har lyst til at komme til vores debatmøde den 18. november.

Mødet holdes i Birkerød Tennisklubs lokaler på Topstykket i Birkerød. Mødet varer cirka to timer og begynder klokken 19.00.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.