22. oktober 2019
Christian Poll, der er bosat i Birkerød, er medlem af Folketinget for Alternativet. Han er også spidskandidat for Alternativet Nordsjælland, og han mener, at vi over de næste 10 år kommer til at træffe en række afgørende valg på klimaets vegne. Klimakrisen er nemlig vores største udfordring, mener politikeren.

 Foto: Kim Rasmussen
Christian Poll, der er bosat i Birkerød, er medlem af Folketinget for Alternativet. Han er også spidskandidat for Alternativet Nordsjælland, og han mener, at vi over de næste 10 år kommer til at træffe en række afgørende valg på klimaets vegne. Klimakrisen er nemlig vores største udfordring, mener politikeren. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kandidat: Klimaet er vores største udfordring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kandidat: Klimaet er vores største udfordring
Rudersdal - 16. maj 2019 kl. 06:03
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den klimakrise, som vi står i nu, vil danne rammen for, hvordan der bedrives politik de næste mange år frem i tiden. Det mener Christian Poll, der er Alternativets nordsjællandske spidskandidat til folketingsvalget. Han er bosiddende i Birkerød og har siddet i Folketinget for Alternativet siden valget i 2015.

- Over de næste 10 år kommer vi til at træffe en række afgørende valg på klimaets vegne, så det giver jo sig selv, at de næste fire års politik bliver afsindige vigtige. Så ved det her valg og det næste valg skal vi have skabt en regering, som forstår og agerer på, at klimakrisen er vores største udfordring, siger Christian Poll.

Christian Poll mener ikke - som andre politikere af og til plæderer for - at det eksempelvis er nok blot at sætte markedskræfterne fri, så vi eksempelvis kan forske os ud af klimaudfordringen.

- De justeringer, vi kan foretage indenfor de kendte rammer, er slet ikke nok. Vi har brug for at tage nogle meget store skridt. Står det til os skal vi udfase nye benzin- og dieselbiler i 2025, hvor regeringen lægger op til, at det først er i 2030. Vi har mere travlt, end hvad partier som Liberal Alliance og Venstre lægger op til, siger Christian Poll.

En stor del af hans og Alternativets politiske tankegods kredser - som det nok vil være de fleste bekendt - om klimaet, og partiet ønsker ifølge Christian Poll, at Danmark skal være fosilfri i 2035. Det er politikerens oplevelse, at vælgerne deler bekymringen for klimaet.

- Jeg har en fornemmelse af, at borgerne - med ganske få undtagelser - synes, at klimaet er vigtigt i en eller anden grad, siger Christian Poll, der især møder én befolkningsgruppe, der har klimaet højt på dagsordenen.

- Jeg oplever hos især de unge, at klimaet er det vigtigste og det, der bekymrer dem mest. Når jeg er ude til debatter, oplever jeg faktisk, at man skal finde den rette balance mellem at fortælle, hvor væsentligt og stort problemet er, og at vi har løsningerne, for mange er simpelthen bange for klimakrisen. Og der vil jeg gerne være med til at indgyde håb men også være med til at skabe opmærksomhed om, at det altså er nu, vi skal vælge de rigtige løsninger, siger Christian Poll.

Derfor skal vi blandt sigte efter, at alle nye investeringer skal foretages i vedvarende energi, mener Christian Poll.

- Vi vil blandt andet have lagt en plan for, hvordan vi over de næste 10 år kan lukke ned for olie- og gasudvindingen i Nordsøen. Det er kun Enhedslisten, der også har de tanker, mens alle andre partier har lavet en aftale om at fortsætte med at udvinde gas og olie i Nordsøen frem til 2050, siger Christian Poll.

Nordsøaftalen, som Christian Poll refererer til, blev indgået i 2017, og ved den lejlighed udtalte energi-, forsynings- og klimaministerminister Lars Chr. Lilleholt (V) blandt andet følgende på et pressemøde:

- Nogle spørger mig, som dansk klima- og energiminister, hvordan det her hænger sammen med, at vi også gerne vil gennemføre grøn omstilling. Det er nok noget naivt at forestille sig, at Danmark fra den ene dag til den anden er helt fri af olie og gas.

Christian Poll mener dog ikke, at alle klimaudfordringerne kan løses fra Christiansborg. Også civilsamfundet spiller nemlig en rolle, hvis vi skal have vendt skuden.

- Vi løser ikke klimakrisen udelukkende ved at sidde og ændre i nogle paragraffer. Klimakrisen kræver i den grad, at alle aktører spiller ind. Det vil sige borgere, foreninger, erhvervsliv, kommuner, regioner, politikere og statslige institutioner, siger Christian Poll, der fortsætter:

- Alt skal jo sættes ind for at løse klimakrisen, og jeg er personligt rigtig glad for at se, at der er en stigende interesse for at spise mindre kød, fordi det er den fødevare, der har den højeste klimabelastning. Vi siger ikke, at alle skal blive vegetarer eller veganere, men vi bliver nødt til at skrue ned for vores kødforbrug og kødproduktion i Danmark.

For at facilitere den ændring har Alternativet blandt andet foreslået, at man skal lægge en afgift på kød og halvere momsen på grøntsager.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.