21. oktober 2021
Kl. 14 kåres årets tre største æbler. Tag gerne et med hjemmefra eller pluk et i barokhaven. Foto: Gl. Holtegaard
gallery icon

Se billedserie

Kl. 14 kåres årets tre største æbler. Tag gerne et med hjemmefra eller pluk et i barokhaven. Foto: Gl. Holtegaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpe æblefest på Gl. Holtegaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpe æblefest på Gl. Holtegaard

Mal med Mette Wille. Syng med musikskolen og lær nyt om æbletræer. 26. september er der æbledag i barokhaven

Rudersdal - 25. september 2021 kl. 11:46
Af Pernille Borenhoff

Koncert, mosteri, konkurrencer, teater, bål og fællessang er blot noget af det, man kan opleve på Gl. Holtegaard, der den 26. september inviterer til Æbledag fra kl. 11 til kl. 15 i barokhaven bag udstillingshallen.

Første underholdningsindslag leverer det musikalske makkerpar Kaya Brüel og Ole Kibsgaard, som mange kender fra DR's populære program 'Morgensang', der fra kl. 11.30 spiller sange fra albummet Halfdans Hoved med sange af Halfdan Rasmussen.

Hele arrangementer er tilrettelagt, så der er noget for både børn og voksne. Blandt andet en vandrende teaterforestilling med Legebureauet, der tager de seks til ni-årige med på en tur gennem barokhaven i en eventyrfortælling, der byder på både gys, grin, skæg og ballade. Om eftermiddagen spiller Rudersdal Musikskole op til fællessang.

Gæsterne kan gennem hele dagen forlyste sig i kreative workshops. I anledning af kunsthallens udstilling MÉCANIQUE MODERNE, kan man male tallerkener med tematikker fra udstillingen med kunstner Mette Wille, eller man kan finde på historier i en fortællings-workshop sammen med En Hemmelig Klub.

Det er også muligt at fordybe sig i æblehistorier sammen med Rudersdal Bibliotekerne, der inviterer til bål og højtlæsning. Er der flere kræfter tilbage, kan alle der orker det hjælpe gartnerne med at moste de høstede æbler - og selvfølgelig smage på resultatet.

Kunstvandringer

Gl. Holtegaards gartner Philip Philipsen vil igen i år være til stede og vise, hvordan man beskærer eller poder æbletræer. Æbledagen inviterer også på en guidet omvisning i udstillingen MÈCANIQUE MODERNE samt en Garden Walk i det barokke haveanlæg.

Naturligvis vil der være smagsprøver af barokhavens mange sjældne, historiske æblesorter, og der vil være foredrag om æblecider-brygning og salg af æbler og andet godt.

Man er meget velkommen til at tage sin egen picnickurv med, men der vil også være en mindre spisebod med salg af mad og drikke.

Alle æbledagsgæster opfordres til at deltage i årets æblekonkurrence. Så tag det største æble med hjemmefra eller find det blandt barokhavens mange historiske æbler og indlever det i æblesalgs-boden i løbet af dagen. Vinderen af Årets Største Æble kåres kl. 14.30. Der er præmier til de tre største æbler.

Se hele programmet på www.glholtegaard.dk.

Æbledag
Hvonår: 26. sep. kl. 11-15

Hvor: Barokhaven Gl. Holtegaard, Attemosevej 170

Pris: Voksne 75 kr./barn 25 kr.

Billet kan købes på forhånd på www.gl.holtegaard.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?