25. september 2018
Den konservative kommunalpolitiker, Kenneth Birkholm har besøgt Vivi og Ole Thulstrup og set papirerne, der viser, hvordan stigningerne i grundskylden er »eksploderet« de seneste år. Foto: Lars Sandager Ramlow
Den konservative kommunalpolitiker, Kenneth Birkholm har besøgt Vivi og Ole Thulstrup og set papirerne, der viser, hvordan stigningerne i grundskylden er »eksploderet« de seneste år. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: K: Grundskyld rammer helt urimeligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

K: Grundskyld rammer helt urimeligt
Rudersdal - 15. oktober 2016 kl. 09:20
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Grundskylden er en dybt urimelig og fejlagtig skat. Det mener den konservative politiker og medlem af økonomiudvalget i Rudersdal Kommune, Kenneth Birkholm:

arrow Læs også: Grundskyld æder folkepension

- Borgerne beskattes af en ejendom, som de har købt med allerede beskattede penge - og helt uafhængigt af, om ejendommen stiger eller falder i værdi. Det svarer dybest set til at beskatte folk med en høj IQ eller en god uddannelse af penge, de potentielt kunne tjene, men ikke tjener i dag, påpeger Kenneth Birkholm i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

Han fortsætter:
- I Vivi og Oles situation udstilles det urimelige ekstra meget. Her er der tale om to ældre mennesker, der igennem hele deres liv har svaret alle sit og betalt al deres gæld. De har disponeret på en måde, der bedst muligt sikrede, at de også som pensionister kunne blive boende i det hjem, som de har købt og betalt og investeret massivt i. Nu er de blevet tvunget til at gældsætte sig, for at kunne blive boende i deres eget hjem, som de vel og mærke jo har betalt.

Kenneth Birkholm understreger igen, at han finder det helt urimeligt:

- Vi taler her om borgere, der har arbejdet hårdt igennem et helt liv. De har købt og betalt deres hus, betalt alle deres skatter og bidraget til det danske samfund. Der er ikke tale om et ægtepar med en guldske i hånden, men om to mennesker, der har et dejligt hjem, de har investeret i, hvor de har deres minder, og hvor de har deres ting. De risikere at blive tvunget ud af deres hjem gennem 40 år. Det er helt skævt, siger Kenneth Birkholm til Frederiksborg Amts Avis.

arrow Grundskyld tvinger pensionister til gæld
15. oktober 2016 kl. 09:20 Opdateret: kl. 17:24

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk