12. maj 2021
Birkerød Kirke lyser op her i den mørke tid, hvor der kommer en række ekstra gudstjenester. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Birkerød Kirke lyser op her i den mørke tid, hvor der kommer en række ekstra gudstjenester. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julens gudstjenester påvirket af Corona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julens gudstjenester påvirket af Corona
Opdateret 19. november 2020 kl. 12:16
Rudersdal - 19. november 2020 kl. 12:09
Af Lars Sandager Ramlow

Corona-pandemien har også ramt Guds rum. Som noget nyt fordobler Birkerød Kirke nu antallet af gudstjenester i den kommende juletid. Blandt andet indføres ekstra julegudstjenester dagen før dagen.

Således vil der i år blive holdt to ekstra julegudstjenester allerede lillejuleaften klokken 17.00 og klokken 19.00 som supplement til tjenesterne juleaften.

Gudstjenesterne kræver tilmelding, der åbner på mandag den 23. november. Det fortæller sognepræst Rikke Bjerregaard Bertelsen, der vil stå for julegudstjenesterne den 23. december.

- Nogle vil måske spørge, hvorfor nu det. Svaret er, at mange danskere fejrer juleaften allerede den 23. december. Det er der flere årsager til. Nogle er på arbejde juleaften, nogle har måske børnene hjemme lillejuleaften... Uanset hvad grunden er, så hører julegudstjenesten med til en rigtig juleaften. Særligt i år giver det god mening at fejre julegudstjeneste lillejuleaften, da der er restriktioner på antal kirkegængere på grund af corona, forklarer Rikke Bjerregaard Bertelsen til Frederiksborg Amts Avis.

Klassisk jul

Hun oplyser, at der dog stadig er tale om klassiske juleaftensgudstjenester for alle:

- Vi hører teksterne til juleaften, juleevangeliet om Jesu fødsel, hvor Gud kommer menneskene i møde med fred - uanset hvem vi er. Og vi synger dejlige julesalmer, understreger sognepræsten.

Som noget nyt vil Birkerød Kirke ved klokken 17-tjenesten lillejuleaften optage en del af gudstjenesten til brug på kirkens hjemmeside og på Sjælsø Plejehjem.

Nu kan man lad julefreden sænke sig allerede lillejuleaften i Birkerød Kirke, oplyser sognepræst Rikke Bjerregaard Bertelsen.

- Af hensyn til gpdr-lovgivning vil deltagerne blive filmet fra ryggen, og det er hovedsageligt vores smukke kirkerum, sangere og præst, som bliver filmet, tilføjer Rikke Bjerregaard Bertelsen.

Sognepræsten oplyser, at der i den seneste tid har været stor søgning til gudstjenesterne i Birkerød. Adgangsbegrænsning på grund af corona får derfor kirken til at indføre ekstra gudstjenester i hele adventstiden.

- Vi har fortsat højmesse med nadver klokken 10.00 om søndagen. Herudover vil der hver søndag klokken 12.00 være en kortere tjeneste med tre salmer, evangeliet og dagens prædiken, siger Rikke Bjerregaard Bertelsen.

Tilmelding til gudstjenesterne lillejuleaften og juleaften skal ske via hjemmesiden »www.birkeroedsogn.dk«. Og husk... Tilmeldingen åbner på mandag den 23. november.

Her er listen af særlige gudstjenester

29.11: 1. søndag i advent kl 10 højmesse + kl.12 en halv times gudstjeneste

06.12: 2. søndag i advent kl.10 højmesse + kl.12 en halv times gudstjeneste

13.12: 3. søndag i advent: Kl.10 9 læsninger /Lucia og særligt arrangement

20.12: 4. søndag i advent kl.10 højmesse + kl 12 en halv times gudstjeneste

23.12: Juleaftensgudstjeneste kl.17 og kl. 19

24.12: Gudstjeneste for børn kl. 11. sa,t Juleaftensgudstjeneste klokken 13, 14.45 og 16 Juleaftensgudstjeneste

25.12: 1. juledag kl. 10 højmesse + kl 12 en halv times gudstjeneste

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?