19. juli 2019
Marianne Bigum sidder ofte i sin stol ved vinduet og læser. Enten de politiske dagsordner eller en af de mere end 400 bøger, der står i reolen.
gallery icon

Se billedserie

Marianne Bigum sidder ofte i sin stol ved vinduet og læser. Enten de politiske dagsordner eller en af de mere end 400 bøger, der står i reolen.
Foto: Lars Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jeg er stolt af at være feminist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeg er stolt af at være feminist
Opdateret 29. marts 2010 kl. 11:50
Rudersdal - 26. marts 2010 kl. 15:13
Af Lars Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Rudersdal: Foran indgangsdøren til SF-politikeren Marianne Bigums lejlighed i Rundforbiparken står en beige svensk Kronan militærcykel med lad foran og dynamolygte. Cyklen har et sadelbetræk på, hvor der står "Sikre skoleveje" og med SFs logo påtrykt.

Inden for sætter den 26-årige nyvalgte Rudersdal-politiker sig til rette bag køkkenbordet, hvor der står hjemmebagt økologisk brød, hjemmelavet ribsgele og økologisk the. På bordet ligger også en kuglepen af genbrugsplast, og på en stol ved siden af står en stofpose fra Mellemfolkeligt Samvirke med teksten "Giv jord til mor".

Marianne Bigum lægger benene over kors, hvorved det for journalisten bliver tydeligt, at hun "naturligvis" har hjemmestrikkede uldne sokker på...

- Jeg er feminist, og det er jeg stolt af. Men det må du altså ikke skrive. Feminist er desværre blevet et fy-ord, og jeg er derfor bange for, at folk ikke gider lytte eller læse videre.

Marianne Bigum skynder sig derfor at understrege, at feminisme for hende handler om lige muligheder for alle borgere, hvilket hun vil være forundret over, hvis nogle erklærer sig uenige i.

- Børneområdet optager mig meget. Især efter jeg har fået min lille niece Amalie, som jeg er tæt knyttet til. Jeg synes, at det er vigtigt, at vi skaber en verden, som vi kan være bekendt overfor børnene. Vi skal give dem mulighed for at udvikle sig og danne sig selv. Jeg hader, når der bliver sat snævre rammer op for børnene.

Eksempelvis er Marianne Bigum stor modstander af den store trend, at piger skal være lyserøde, mens drenge skal være lyseblå. På samme måde har hun det med kommunalpolitik. Her er holdningerne nødvendigvis heller ikke røde eller blå. Det så man senest et eksempel på i onsdags til kommunalbestyrelsesmødet, hvor Venstre og SF begge stemte for forvaltningens forslag til besparelser på specialområdet for børn og unge, mens de øvrige partier stemte imod.

Læs hele interviewet i Frederiksborg Amts Avis lørdag den 27. marts.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.