31. juli 2021
Holte-roeren Stella G. Winther var på medaljeskamlen fem gange ved Bagsværd Regatta, og på den baggrund er hun blevet udtaget til EM for juniorer, som afvikles i næste uge. Foto: Sarah Buthmann
gallery icon

Se billedserie

Holte-roeren Stella G. Winther var på medaljeskamlen fem gange ved Bagsværd Regatta, og på den baggrund er hun blevet udtaget til EM for juniorer, som afvikles i næste uge. Foto: Sarah Buthmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holte-roer sikrer sig fem medaljer og en billet til junior EM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holte-roer sikrer sig fem medaljer og en billet til junior EM

Holte-roeren Stella G. Winther sikrede sig hele fem medaljer ved Bagsværd Regatta, og med præstationen indløste hun også en EM-billet.

Opdateret 16. juni 2021 kl. 19:35
Rudersdal - 15. juni 2021 kl. 20:33

Den 17-årige kajakroer Stella Glüsing Winther fra Holte Roklub har vundet fem medaljer - tre guld, en sølv og en bronze - ved Bagsværd Regatta, og og er efterfølgende også sluppet gennem landstrænerens nåleøje til EM for juniorer, som afholdes i Polen i næste uge.

Til EM i sprintkajak for juniorer stiller Stella G. Winther op i både toer- og firerkajak med andre af landets dygtigste roere på 500 meter-distancen.

For at blive udtaget for Danmark til dette EM skal præstationen vurderes til at ligge i Europas top 8. Stella G. Winther er med forskellige landsholdskollegaer før strøget helt op på medaljeskamlen for præstationer i netop toer- og firerkajak ved internationale stævner, så håbet er også en topplacering i år.

Stella G. Winther (i sort) vinder guld med sin kajak-makker Kathrine Jensen fra Maribo ved Bagsværd Regatta. Pressefoto

- Jeg har set frem mod dette EM, som jeg synes, jeg blev »snydt« for sidste år på grund af corona, så det er virkelig en lettelse at kunne konstatere, at jeg stadig er med helt fremme for Danmark og Holte Roklub, siger Stella G. Winther og tilføjer:

- Jeg vil gerne takke både mine trænere og mine sponsorer for at hjælpe mig, de har helt ærligt holdt modet oppe hos mig under den lange nedlukning. Vi giver den gas i Polen, og jeg håber, at vi fra Danmark gør god figur dernede.

Der er flere internationale stævner i kajak for landets dygtigste ungdomsroere på vej, heriblandt VM til september og ungdoms-NM i kajak, som efter planen skal afholdes i Finland i slutningen af juli, men på grund af de finske corona-restriktioner er der lidt usikkerhed om mesterskaberne.

Det forventes, at Stella G. Winther og flere af hendes klub-kammerater fra Holte bliver udtaget til NM på baggrund af deres resultater.

Stella G. Winther forrest i den vindende firerkajak over 500 meter ved Bagsværd Regatta - netop disse fire U18-damer skal også ro sammen til EM. Pressefoto

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?