13. december 2019
Efter sommerferien starter Mette Bendixen Jensen og Marie-Louise Vianello en sorggruppe op i Rudersdal under Frivilligcenter Rudersdal. Foto: Rudersdal Kommune
Efter sommerferien starter Mette Bendixen Jensen og Marie-Louise Vianello en sorggruppe op i Rudersdal under Frivilligcenter Rudersdal. Foto: Rudersdal Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her kan du nu få hjælp, når sorgen rammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her kan du nu få hjælp, når sorgen rammer
Rudersdal - 18. juli 2019 kl. 06:47
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis du har mistet en, der stod dig nært, og hvis du føler dig alene med sorgen, er der mulighed for at finde nyt fællesskab af ligesindede i Frivilligcenter Rudersdal. For første gang udbyder centret en sorggruppe for mennesker, der har mistet en nærtstående. Det fortæller centerleder Lisbeth Eckhardt-Hansen i Frederiksborg Amts Avis torsdag den 18. juli:

- Hvert år dør mere end 50.000 mennesker i Danmark og efterlader mere end 200.000 mennesker i sorg. En undersøgelse fra Det Nationale Sorgcenter viser, at otte ud af ti savner nogen at tale med om sorgen og savnet. Når en person, vi holder af, dør, kan det være svært at rumme tabet og finde mening i alle de svære følelser og tanker. Hvis du har lyst til at tale med andre, som også er ramt af sorg, så er sorggruppen måske noget for dig. I sorggruppen har du mulighed for at tale om dine oplevelser og høre andres erfaringer med at miste. Det kan for mange være en hjælp på vejen til at bearbejde sorgen og tabet, påpeger Lisbeth Eckhardt-Hansen.

Sorggruppen er for mellem 6 og 10 mennesker, der har mistet en ægtefælle eller en partner, forældre, søskende, børn eller nære relationer. Undervejs sætter gruppen blandt andet fokus på den første tid, sorgens anatomi, hvordan og hvor meget man taler om sin sorg, hverdagen med arbejde og den nye tid - og de emner, som gruppen har brug for at tage op.

Gruppen sættes i gang af Mette Bendixen Jensen og Marie-Louise Vianello, som begge har oplevet tab og savn samt erfaret, at de har kunnet hjælpe hinanden gennem sorgen:

- Vi mødte hinanden i et chatforum under Kræftens Bekæmpelse, hvor vi begyndte at skrive sammen. Det gjorde godt. Og det blev begyndelsen på vores egen lille selvhjælpsgruppe. Vores stunder sammen blev et helle for os, hvor vi ikke behøvede at komme videre hele tiden. Nogle gange gik tiden med at være i sorgen og andre gange tog vi os et frirum fra sorgen. Det hjalp faktisk rigtigt meget i den svære tid, fortæller Marie Louise Vianello. Hun har sammen med Marie-Louise Vianello skrevet bogen »Dus med døden«.

Det er gratis at deltage i forløbet.