28. maj 2020
Niels Peter Stilling har skrevet »Rudersdal i Danmarkshistorien«, der fylder to bind. Foto: Joram G. Menzer
Niels Peter Stilling har skrevet »Rudersdal i Danmarkshistorien«, der fylder to bind. Foto: Joram G. Menzer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her gøres Rudersdals historie levende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her gøres Rudersdals historie levende
Rudersdal - 21. oktober 2019 kl. 16:55
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forfatter og forhenværende museumsinspektør i Rudersdal Niels Peter Stilling har med udgivelsen af andet bind af værket »Rudersdal i Danmarkshistorien« sat det sidste punktum i sit livsværk.

Det skriver Bistrup Kirke i en pressemeddelelse, hvor kirken inviterer til litteraturaften tirsdag den 22. oktober klokken 19.30 i kirken.

- Niels Peter Stilling vil delagtiggøre os i vores fælles lokale historie, som samtidig er vores Danmarkshistorie. Første bind af værket handler om perioden fra oldtiden til år 1900, mens andet bind bekriver perioden 1900-2007. Undertitlen på andet bind er »Fra landdistrikt til storkommune 1900-2007«. Har man boet i Birkerød i mange år, kan man nikke genkendende til mange af de begivenheder og de personer, som omtales i bogen. Er man kommet til senere, kan man få et få et fantastisk historisk indblik i livet i Rudersdal Kommune, skriver Bistrup Kirke i invitationen.

Hvis man tror, at Rudersdal Kommune altid har været en rigmandskommune, tror man fejl. Når man læser afsnittet om 30'erne får man indblik i, hvor store forskelle der var på overklassen i Vedbæk/Holte i forhold til arbejderklassen i Nærum/Gl.Holte.

- Niels Peter Stilling er historiker. Han siger selv, at historie er hans hobby. Man fornemmer, at dette værk er blevet til ved benhårdt arbejde og stor kærlighed til emnet. Forfatteren er ikke alene en eminent skribent, han er samtidig en blændende formidler at sit stof. Vi kan glæde os til at høre ham, lyder det fra Bistrup Kirke.

Alle er velkomne, og entré koster 30 kroner.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?