18. juni 2021
Fælles om biblioteket«. Det er navnet på den nye strategi for Rudersdals biblioteker, som der politisk lige er blevet enighed om.
gallery icon

Se billedserie

Fælles om biblioteket«. Det er navnet på den nye strategi for Rudersdals biblioteker, som der politisk lige er blevet enighed om.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er planen for fremtidens bibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er planen for fremtidens bibliotek
Rudersdal - 15. oktober 2020 kl. 20:21
Af Lars Sandager Ramlow

Kultur- og Fritidsudvalget har her i oktober netop godkendt Rudersdal Kommunes nye biblioteksstrategi »Fælles om biblioteket«. Formålet med den nye biblioteksstrategi er at udvikle og forny Rudersdal Biblioteker, så disse også i fremtiden er et relevant, motiverende og attraktivt tilbud til kommunens borgere.

arrow Læs også: Nyt bibliotekstilbud til borgerne er mere tilbud end bibliotek

- Biblioteket spiller en væsentlig rolle i mange af borgernes liv, og vi håber sådan, at vi kan imødekomme mange af deres ønsker til fremtidens bibliotek med den nye strategi - som netop er skabt ud fra et samarbejde med borgerne og andre aktører, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Kristine Thrane (S).

Den nye biblioteksstrategi tager udgangspunkt i fem spor:

  • 1. Biblioteket som litteratur- og videnshus: Litteratur- og videnshuset tager udgangspunkt i det klassiske bibliotek og udgør kernen i de oplevelser, bibliotekstilbud og -services, som Rudersdal Bibliotekerne udvikler og tilbyder.

2. Børn og læsning: Biblioteket understøtter den sammenhængende indsats, når det handler om børns læsning og sprogudvikling i samarbejde med skoler og dagtilbud m.v.

  • 3. Demokrati og fællesskaber: Biblioteket er rum - borgernes mødested for den demokratiske samtale, den gode debat og kulturelle fællesskaber.

Klik på billedet øverst i artiklen og se tegningerne med de fem strategier...

  • 4. »Det 4. bibliotek«: Rudersdal består af 10 byområder med tre fysiske biblioteker. Med »Det 4. bibliotek« kommer biblioteket ud i hele kommunen og med bibliotekstilbud til alle borgere i alternative rammer.

  • 5. Bibliotekets rolle i byrum og byudvikling: Med bibliotekets mange funktioner som mødested for borgerne er de fysiske biblioteksrammer en samlende generator for byliv og understøtter vækst i kommunens bycentre.

Fint samarbejde

Strategien er blevet til i et samarbejde med borgere, brugere og interessenter både i og uden for kommunen. I forbindelse med hvert tema, har der været afholdt fokusgruppeinterviews, åbent hus-arrangementer, dialogmøder m.m. Udkastet til den nye biblioteksstrategi har været i høring fra midten af juni til midt august 2020, og i samme periode er der afviklet seks høringsmøder på bibliotekerne.

Interesserede kan læse mere på Rudersdal Bibliotekernes hjemmeside www.rudbib.dk/fremtidens-biblioteker, hvor alt materiale og opsamlinger fra strategiarbejdet er samlet.

Klik på billedet over artiklen og se tegningerne med de fem strategier...

arrow Ny strategi skal forny og udvikle Rudersdals biblioteker
16. oktober 2020 kl. 11:45 Opdateret: kl. 09:02
arrow Bibliotekstilbud i Vedbæk - svar til Mona Madsen
27. august 2020 kl. 09:00 Opdateret: kl. 14:53
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?