21. september 2021
Musik og Teater Akademiet, Helikon, har tidligere også opført Amlet med stor succes.
gallery icon

Se billedserie

Musik og Teater Akademiet, Helikon, har tidligere også opført Amlet med stor succes.
Foto: Jens-Olaf Madsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Helikon har forårsfornemmelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helikon har forårsfornemmelser
Rudersdal - 11. maj 2016 kl. 06:25
Af Lars Sandager Ramlow

Musik og Teater Akademiet, Helikons forårsprojekt handler om musik fra den danske guldalder. Helt præcist er det komponisterne Kuhlau, Hartmann og Lange-Müller, der er på programmet, når Helikon den 21. maj klokken 16.00 opfører sit forårsprojekt på Toftevangskolen i Birkerød.

- Hvis de tre komponistnavne ikke lige får en klokke til at ringe, så er her lidt hjælp. Rigtigt mange har oplevet, hvordan Olsen Banden, i »Olsen Banden Ser Rødt«, bryder gennem murene på Det Kongelige Teater i takt til Kuhlaus ouverture fra »Elverhøj«. Og det er netop »Elverhøj« der blandt andet synges uddrag af i forårsprojektet, fortæller Helikons formand Erling Dybkær til Frederiksborg Amts Avis.

Af Hartmann er det uddrag fra den romantiske Opera »Liden Kirsten«, og fra Lange-Müllers hånd er det uddrag af syngespillet »Der var engang«. Lange-Müller kendes blandt andet for melodien til midsommervisen (den, der ikke er skrevet af Shu-bi-dua, red.).

- De tre komponister er fornemme eksponenter for den tidlige, danske romantik, som i øvrigt opnår stadigt mere anerkendelse og opmærksomhed, siger Erling Dybkær, der glæder sig over stor opbakning til projektet.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag

Synes du, at kommunen er der for dig?