21. januar 2021
Birkerød Gymnasium sagde onsdag farvel til rektor gennem 18 år Anders Kloppenborg, og torsdag har skolen så offentliggjort navnet på den nye rektor.
gallery icon

Se billedserie

Birkerød Gymnasium sagde onsdag farvel til rektor gennem 18 år Anders Kloppenborg, og torsdag har skolen så offentliggjort navnet på den nye rektor.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gymnasium løfter sløret for ny rektor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasium løfter sløret for ny rektor
Rudersdal - 26. november 2020 kl. 15:10
Af Joram G. Menzer

Onsdag sagde Birkerød Gymnasium, HF, IB og Kostskole (BG) farvel til sin rektor gennem 18 år, Anders Kloppenborg, som nu går på pension.

arrow Læs også: Bittersøde dage for rektor , der snart forlader NGG

Torsdag kunne gymnasiet så løfte sløret for Kloppenborgs arvtager.

Der er tale om den 45-årige Claus Campeotto, som kommer fra en stilling som rektor ved Nordsjællands Grundskole og Gymnasium & North Zealand International School (NGG) i Kokkedal.

Skolens rektor hedder fra den 1. januar 2021 Claus Campeotto. Han er 45 år gammel og kommer fra en stilling som rektor ved Nordsjællands Grundskole og Gymnasium (NGG). Foto: BG

Forinden har han været vicerektor på Frederikssund Gymnasium og uddannelsesleder på Øregård Gymnasium og har i fem år været ansat som gymnasielærer på Københavns Åbne Gymnasium.

Det er et 100 procent enigt ansættelsesudvalg, der har valgt at pege på Claus Campeotto som ny rektor på BG, oplyser Frank Edelmann Christensen, der er formand for bestyrelsen på BG.

- Vi havde et stort og stærkt ansøgerfelt, og vi har gennemført en lang og grundig proces med flere ansættelsessamtaler, besøg på skolen og testning, og på alle områder sprang Claus Campeotto i øjnene som den, der var den bedste, siger Frank Edelmann Christensen, der tilføjer:

Onsdag eftermiddag var der afskedsreception på BG for rektor gennem 18 år Anders Kloppenborg. Foto: Allan Nørregaard

- Vi syntes også, at han havde en god kemi med os, og han har et sjældent godt indblik i internationale forhold, og det er vigtig på en skole som BG, så man kan blive fortrolig med IB-afdelingen.

Enorm respekt

Claus Campeotto er cand.mag. i historie og idræt og har desuden taget efteruddannelse i ledelse. Claus Campeotto kommer med en bred ledelseserfaring og har i sin nuværende stilling haft ansvaret for en stor og kompleks organisation med flere uddannelser og et bredt dansk og internationalt elevgrundlag.

Selv glæder den kommende rektor sig til at trække i arbejdstøjet.

- Jeg har arbejdet seks år som nabo til Birkerød Gymnasium, og jeg kender skolen rigtig godt og har en enorm respekt for stedet. Der er et miljø på Birkerød Gymnasium, som tiltaler mig, så jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang, siger Claus Campeotto.

Derudover påpeger den kommende rektor, at BG er »et veldrevet sted med en klar strategi«.

- Nu bliver det min opgave at lære stedet at kende, og så skal jeg finde ud af, hvordan jeg skal være med til at arbejde med at opfylde den strategi. Jeg er klar over, at det er store sko, jeg skal udfylde, men jeg har også et klart indtryk af, at Birkerød Gymnasium har et rigtig godt ledelsesteam, og jeg er derfor helt sikker på, at vi sammen kan løfte skolen, siger Claus Campeotto.

Claus Campeotto tiltræder rektorstillingen på BG den 1.januar 2021.

arrow Tre klasser ramt: Stor privatskole handlede hurtigt
28. september 2020 kl. 14:50 Opdateret: kl. 14:50
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?