16. december 2017
I anledning af det forestående kommunalvalg den 21. november er rådhuset blevet iklædt reklamebannere, hvilket krævede en dispensation, da rådhuset er fredet. Det fortæller Birgitte Kortegaard, der er byplanchef i kommunen. Foto: Rudersdal Kommune
gallery icon

Se billedserie

I anledning af det forestående kommunalvalg den 21. november er rådhuset blevet iklædt reklamebannere, hvilket krævede en dispensation, da rådhuset er fredet. Det fortæller Birgitte Kortegaard, der er byplanchef i kommunen. Foto: Rudersdal Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gule bannere på fredet rådhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gule bannere på fredet rådhus
Opdateret 12. oktober 2017 kl. 12:15
Rudersdal - 12. oktober 2017 kl. 09:57
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Store, gule bannere præger i øjeblikket facaden på Rudersdal Rådhus i Holte. Det kunne godt være lidt af en skandale, for rådhuset er fredet. Men som forbipasserende måske har bidt mærke i, er bygningerne også pakket ind i stilladser og presenninger, fordi rådhuset er i gang med at blive renoveret. Derfor er der blevet givet en helt særlig tilladelse til bannerne, der er en reklamekampagne fra Kommunernes Landsforening (KL). Det fortæller Birgitte Kortegaard, der er byplanchef i kommunen.

- Normalt må der ikke sættes bannere eller lignende op på bygningen, så dens udtryk ændres. Men fordi bygningen i forvejen er dækket af stilladser og beklædning, og fordi der er tale om en begrænset periode, har vi givet dispensation, oplyser byplanchefen.

Rudersdal Kommunes rådhus er opført til den daværende Søllerød Kommune i årene 1940-1942 efter tegninger af arkitekterne Arne Jacobsen og Flemming Lassen. Rådhuset er opført i det dengang meget nye og moderne byggemateriale beton, beklædt med Porsgrunn-marmor fra Norge, mens taget er beklædt med kobberplader. Rådhuset blev indviet den 16. marts 1942, og som den første offentlige bygning, der er bygget efter 1900, blev rådhuset fredet i 1992.

- I 2013 sagde vi nej til bannere, da bygningen er fredet, og det er da også alene begrundet i stilladset, når vi i år siger ja. Et væsentligt kriterium er selvfølgelig, at dette er en landsdækkende kampagne, som støtter et godt, alment formål, nemlig en styrket valgdeltagelse i kommunevalget.

På bannerne står der: »Tænk dig om før du ikke stemmer«.

- De blev sat op i tirsdags, da der blev åbnet for at brevstemme til kommunalvalget, og Rudersdal Kommune deltager - ligesom ved sidste kommunalvalg - i KL's landsdækkende kampagne for at øge valgdeltagelsen, forklarer Birgitte Kortegaard.

Der er tradition for en meget høj valgdeltagelse i Rudersdal Kommune, men de unge i kommunen er ikke så flittige til at sætte kryds, og det vil kommunen gerne gøre noget ved.

Derfor har Ung i Rudersdal i samarbejde med kommunens valgsekretariat i løbet af efteråret forskellige indsatser for at styrke de unges valgdeltagelse og indsigt i det lokale demokrati. Blandt tiltagene er støtte til undervisning i gymnasier og skoler, »stemme-happening« på Nærum Gymnasium og brug af unge frivillige på valgstederne. Herudover vil man i de lokale ungecentre tale om demokrati, medindflydelse, og hvordan et kommunalvalg også er relevant for de unge.

Indsatsten frem til kommunalvalget er en del af en mere langsigtet plan for at øge kendskabet til kommunen og det, man med et fint ord kan kalde demokratisk dannelse, blandt unge i kommunen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk