19. april 2019
Vivi og Ole Thulstrup har boet i deres hus på Brådebæksvej i Rudersdal siden 1976. De elsker deres hjem, og fotoalbummet rummer mange minder gennem 40 år. Samtidig giver det tryghed for ægteparret, at de ved, hvor de har alle deres ting. Foto: Lars Sandager Ramlow
Vivi og Ole Thulstrup har boet i deres hus på Brådebæksvej i Rudersdal siden 1976. De elsker deres hjem, og fotoalbummet rummer mange minder gennem 40 år. Samtidig giver det tryghed for ægteparret, at de ved, hvor de har alle deres ting. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grundskyld æder folkepension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grundskyld æder folkepension
Opdateret 20. oktober 2016 kl. 17:03
Rudersdal - 15. oktober 2016 kl. 22:15
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vivi og Ole Thulstrup har boet 40 år i deres dejlige hjem på Brådebæksvej i Rudersdal. Men nu risikerer de to folkepensionister, at blive »presset« ud. Det skriver Frederiksborg Amts Avis lørdag.

arrow Læs også: Grundskyld tvinger pensionister til gæld

Gennem de seneste år er grundskylden på ægteparrets ejendom steget mere end 100 procent, så Vivi og Ole Thulstrup i dag skal betale mere end 60.000 kroner om året. Det svarer til halvdelen af deres samlede folkepension efter skat. Og fremtidsudsigten er sort. Grundskylden kan nemlig stige med op til syv procent om året frem til 2021, når regeringens foreslåede boligpakke skal træde i kraft.

- Mens vi stadig arbejdede, investerede vi mange penge i ejendommen, så vi også kunne blive boende her som pensionister. Vi har sørget for at betale alt, hvad vi skyldte, men nu er vi tvunget til at indefryse vores ejendomsskatter. Grundskylden udhuler vores friværdi og vores råderum, og i sidste ende kan vi blive tvunget ud, siger Ole Thulstrup til Frederiksborg Amts Avis.

Og Rudersdals borgmester, Jens Ive (V), er stødt på flere lignende historier i kommunen:

- Det rør mig dybt, når jeg hører om pensionister, der tvinges fra hus og hjem på grund af de helt urimelige stigninger i grundskylden. De kan simpelthen ikke finde likviditeten til at betale. Derfor vil jeg gøre mit til, at de stigninger i grundskylden, der er udsigt til de kommende fire år, bliver annulleret i forbindelse med den nye boligaftale, der forhandles i øjeblikket, siger Jens Ive til Frederiksborg Amts Avis.

I 2011 var der i Rudersdal alene udskudt grundskyld for en halv milliard kroner. Skønnet for 2016 er, at dette tal er vokset til 580 millioner kroner.

En opgørelse over indefrosset grundskyld for 2014 viser, at den samlede grundskylds-gæld til landets kommuner blev firedoblet i perioden 2003 til 2014, hvor den nåede op på over otte milliarder kroner.

arrow K: Grundskyld rammer helt urimeligt
15. oktober 2016 kl. 09:20 Opdateret: kl. 17:28

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.