15. maj 2021
Museumschef Anja Olsen er klar til at genåbne Rudersdal Museer 21. april. Foto: Rudersdal Museer
gallery icon

Se billedserie

Museumschef Anja Olsen er klar til at genåbne Rudersdal Museer 21. april. Foto: Rudersdal Museer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Glædens dag: Nu åbner udstillingerne igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glædens dag: Nu åbner udstillingerne igen

Corona-restriktionerne lempes et hak mere fra onsdag, hvor Rudersdal Museer blandt andre slår dørene op.

Rudersdal - 19. april 2021 kl. 05:18
Af Lars Sandager Ramlow

Vedbækfundene og den permanente udstilling på Mothsgården kan igen ses af besøgende fra på onsdag. Her lempes corona-restriktionerne igen et hak, og det glæder naturligvis chefen for Rudersdal Museer, Anja Olsen:

- Vi havde rigtig mange glade børn i Mothsgårdens have i påsken. De talte malede sten i haven og prikker på skiltene. De pyntede påske-pop-up-træet, talte malede sten og afleverede gækkebreve i Mothsgårdens butik. Og nu glæder vi os rigtig meget til atter at kunne åbne Rudersdal Museer rigtigt... Både ude og inde - for vores meget savnede gæster i alle aldersgrupper, siger Anja Olsen.

Museet kender endnu ikke alle anvisninger for genåbningen, men interesserede kan gå ind og læse seneste nyt på Rudersdal Museers hjemmeside: https://museer.rudersdal.dk/

- Vi vil selvfølgelig fortsat passe godt på vores gæster, når vi åbner og følge myndighedernes anvisninger, understreger museumschefen.

Mothsgården i hjertet af Søllerød står fin og klar til at tage imod besøgende. Foto: Lars Sandager Ramlow

Se eller gense...

På Mothsgården har man mulighed for at se eller gense den roste særudstilling »Fest i åbne sår - Identitet - Sårbarhed - Forandring«, der er en tankevækkende og betagende udstilling om den svære ungdom - skabt af unge i Rudersdal.

På Vedbækfundene kan man fra onsdag ligeledes se eller gense udstillingen om jægerstenalderfolket, der levede og døde i Rudersdal for ca. 7000 år siden.

Man kan »træde ind i« jægerstenalderen, se jægernes boplads, deres byttedyr, deres omgivende miljø ved fjorden i Vedbæk, og deres grave.

- Udstillingen er meget børnevenlig, påpeger Anja Olsen i en sidebemærkning.

Efter på onsdag holder Mothsgården åbent tirsdag-søndag klokken 11-16, mens Vedbækfundene har åbent tirsdag-fredag klokken 12-16 samt lørdag-søndag klokken 12-17

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?