22. november 2017
Som tidligere år er det Kronprins Frederik, der overrækker prisen til vinderen af Danish Tech Challenge.
gallery icon

Se billedserie

Som tidligere år er det Kronprins Frederik, der overrækker prisen til vinderen af Danish Tech Challenge.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forskerpark udfordrer nye virksomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forskerpark udfordrer nye virksomheder
Rudersdal - 17. marts 2017 kl. 06:02
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Deltagerne i de tidligere udgaver af Danish Tech Challenge har de seneste år fordoblet medarbejderstaben, femdoblet omsætningen og samlet 202 millioner i funding. Således er det hele ikke kun for »sjov«, når forskerparken Scion DTU i Rudersdal og Industriens Fond igen i år inviterer til acceleratorforløbet Danish Tech Challenge for nystartede hardware-virksomheder. Ansøgningsfristen for interesserede virksomheder er netop åbnet. Det fortæller Steen Donner, der er administrerende direktør for Scion DTU til Frederiksborg Amts Avis fredag.

- Som nyslået iværksætter kan verden være et brutalt og uforudsigeligt sted at gøre forretning. Derfor har vi lavet et program, hvor man kommer til at arbejde med både teknik, forretning og finansiering. Resultatet er en forretningsplan, hvor de grundlæggende byggesten er lagt rigtigt. Og forløbet har bevisligt formået at skabe flotte resultater på bare få år, påpeger Steen Donner.

Netop nu kan nystartede hardware-virksomheder søge om at være med i Danish Tech Challenge 2017. Ansøgningsfristen er 15. maj. Herefter screener Scion DTU virksomhederne, hvorefter 20 bliver udvalgt. Danish Tech Challenge på Scion DTU udspringer af Industriens Fonds ønske om flere vækst-iværksættere i Danmark.

- Resultaterne fra Danish Tech Challenge er ikke blot varm luft. I en ny evaluering af forløbet, blev det klart, at de deltagende startups fra Danish Tech Challenge fra 2014-2016, alle har klaret sig igennem skærene og endda vækstet betragteligt. Det er ikke så lidt i et økosystem, hvor godt halvdelen af iværksætterne siges at bukke under inden for tre til fem år, siger Steen Donner

Danish Tech Challenge kører i fire måneder hvert år. Forløbet byder på et intenst program, der kræver at virksomhederne er klar til at rykke teltpælene til forskerparken Scion DTU. Til gengæld får deltagerne via forløbet adgang til både sparring med rådgivere og mentorer, adgang til prototypeværksted, adgang til investorer og en hovedpræmie i form af Industriens fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner. Interesserede kan læse mere om Danish Tech Challenge på hjemmesiden: http://sciondtu.dk/danish-tech-challenge/

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis fredag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk