27. februar 2021
Klaus H. Ostenfeld er kendt som "Danmarks Brobygger." Nu skal han dele ud af sin store viden som adjungeret æresprofessor på Aarhus Universitet.  Arkivfoto
Klaus H. Ostenfeld er kendt som "Danmarks Brobygger." Nu skal han dele ud af sin store viden som adjungeret æresprofessor på Aarhus Universitet. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fornem hæder til "Danmarks Brobygger" - Klaus H. Ostenfeld fra Birkerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fornem hæder til "Danmarks Brobygger" - Klaus H. Ostenfeld fra Birkerød

Fornem hæder til Klaus H. Ostenfeld, som bliver kaldt manden som "mere end nogen anden har været med til at pryde det flade danske landskab"

Opdateret 16. februar 2021 kl. 12:00
Rudersdal - 16. februar 2021 kl. 11:55

Klaus H. Ostenfeld, Birkerød, er ny adjungeret æresprofessor på Aarhus Universitet.

"Bropioneren" og "Danmarks brobygger" bliver han døbt i en artikel fra Aarhus Universitet, og han får skudsmålet, at han "mere end nogen anden har været med til at pryde det flade, danske landskab med monumentale bygningsværker."

Klaus Ostenfeld, som mange kender lokalt for sin rolle som formand og primus motor i Birkerød Kammermusikforening, var blandt andet manden bag Storebæltsbroens COWI-ledede rådgiverteam og med mere end 40 år hos COWI, hvoraf de sidste otte år som global koncernchef, samt syv år i udenlandske selskaber, har han sat sit præg på det danske brolandskab som ganske få.

Nu er han adjungeret professor ved Institut for Byggeri og Bygningsdesign ved Aarhus Universitet, hvor han forsøger at give tilbage efter 55 års erfaringer med store konstruktioner:

"Aarhus Universitet står over for en stor udvikling inden for ingeniørområdet, så jeg tænkte, at nu måske var et godt tidspunkt at komme af med al den viden, jeg nu engang bærer rundt på. Det kan godt være, at jeg er pensionist, men hvis jeg kan bidrage til at få nogle helstøbte ingeniører ud fra vores universiteter, så vil jeg gerne det," siger han til Aarhus Universitets egen journalist.

Klaus Ostenfeld er 77 år og bor i Birkerød. Udover sit professorat er han aktiv som konsulent og i diverse bestyrelser. Ved siden af sine personlige interesser som musik og vandreture er han stadig aktiv pilot. msr

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?