24. oktober 2019
Formanden for Birkerød Kunstforening, Nils Bjervig, glæder sig over foreningens nye program, som han mener er endnu flottere, end det plejer at være. Foto: Allan Nørregaard
Formanden for Birkerød Kunstforening, Nils Bjervig, glæder sig over foreningens nye program, som han mener er endnu flottere, end det plejer at være. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formanden er glad for flot program

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden er glad for flot program
Rudersdal - 04. september 2018 kl. 16:34
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For 63. år åbner Birkerød Kunstforening en ny sæson, og ifølge formand for foreningen Nils Bjervig, er der tale om specielt år for kunstforeningen.

- For det første synes jeg, at vi har et utrolig flot program. Det har vi jo altid haft, men jeg synes, at det er endnu flottere, end det plejer at være, siger Nils Bjervig.

Han fortsætter:

- For det andet har vi 50-års jubilæum på vores kunstmarked den 1. og 2. december. Og en af dem, der var med til at starte kunstmarkedet, kunstneren Joseph Salamon, har vi været så heldige at få til at udstille på årets marked, så det synes vi er meget fint.

En anden glædelig nyhed er ifølge Nils Bjervig, at Nordsjællandske Keramikere efter en pause vender tilbage med en udstilling.

- Men denne gang udstiller de inden i Præstegården. I mange år var det en tradition, at de udstillede i præstegårdshaven, men de syntes, at det var sværere og sværere at få deltagere til at være med, fordi udstillingen var så afhængig af vejret, og så syntes de også, at der var et faldende antal publikummer, så de solgte heller ikke nok, siger Nils Bjervig.

Men da Kunstforeningen tilbød, at udstillingen rykkede indenfor, bliver traditionen nu genoptaget.

Nils Bjervig glæder sig desuden til Kunstforeningens næste udstilling, som er med Finn Heiberg. I anledning af, at der på fredag er Kulturnat er ferniseringen flyttet fra søndag til fredag klokken 17.00-21.00.

- Finn Heiberg er jeg meget begejstret for. Jeg så hans Corner-udstilling, og jeg blev meget glad for hans billeder, siger Nils Bjervig.

Derudover fremhæver udstillingen »Poetisk og Eksperimenterende«, som er en udstilling i anledning af tekstilkunstneren Ann-Mari Kornerups fødsel.

- Det glæder vi os meget til, for det bliver kombineret med, at vi får hendes værker at se, og så kommer vores arrangement »Tusmørkelitteratur« den 5. november til at handle om Ann-Mari Kornerup. Og den 14. november er der foredrag af Vibeke Lindhardt, som har været elev hos Kornerup, siger Nils Bjervig, der også oplyser, at der allerede har været så stor interesse for foredraget, at man har rykket det fra Præstegården til den store sal på Hovedbiblioteket i Birkerød.

Derudover fremhæver Nils Bjervig blandt andet også udstillingen »Uden ord« med maleren JChristian Jensen og skulptøren Niels Larsen.

- Det er en udstilling, som vi har glædet os meget til. Der skete desværre bare det meget sørgelige, at Niels Larsen døde for nylig, siger Nils Bjervig.

Udstillingen finder dog stadig sted.

- Han arbejdede til det allersidste, og noget af det sidste, han gjorde, var, at guide sin kone til at sætte de sidste ting i ovnen, så han var sikker på, at udstillingen kunne blive til noget. Så det bliver en slags mindeudstilling, og JChristian Jensen har desuden påtaget sig at stille udstillingen op, siger Nils Bjervig.

Formanden opfordrer i øvrigt alle til at blive medlem af Kunstforeningen. Det koster 300 kroner per år, og er man medlem deltager man på den årlige generalforsamling i lodtrækningen om kunst for i alt 60.000 kroner. Hele programmet kan ses på birkeroed-kunstforning.dk.