10. august 2020
I de næste par uger kan du helt gratis og uforpligtende teste dit talent inden for den ædle kårde- og fleuretsport hos Rudersdal Fægteklub. Foto: Rudersdal Fægteklub
I de næste par uger kan du helt gratis og uforpligtende teste dit talent inden for den ædle kårde- og fleuretsport hos Rudersdal Fægteklub. Foto: Rudersdal Fægteklub
Foto: Karsten Weirup (Pf/Dj)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: For børn: Her kan du prøve gratis fægtning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For børn: Her kan du prøve gratis fægtning
Rudersdal - 27. juli 2020 kl. 17:00
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke forbeholdt filmhelte som D'Artagnan, Jack Sparrow og Zorro at sable sig frem gennem alverdens udfordringer. Fægtesporten bliver til stadighed mere og mere populær herhjemme, og de bedste udøvere er endda begyndt at gøre sig markant gældende ved såvel nationale som internationale mesterskaber.

For at udbrede kendskabet til fægtning som en sport, der både forbedrer kondition, koordination og reaktionsevne, inviterer Rudersdal Fægteklub til åbent hus her i de kommende uger. I denne uge, er der åbent hver dag til og med fredag fra klokken 10.00-13.00, mens der i næste uge (Uge 32, red.) er åbent fra mandag til fredag fra klokken 13.00-16.00. Alle børn i alderen fra 8 til 15 år er velkomne, understreger formand for Rudersdal Fægteklub, Knud Skadborg.

- I Rudersdal Fægteklub lægger vi stor vægt på, at der både skal være plads til seriøs træning samt leg og gode grin. Derfor vil man også opleve en rar og hyggelig stemning, hvor alle kan dyrke deres sport med udbytte uanset ambitionsniveau, siger han.

Rudersdal Fægteklub blev grundlagt i 2006 og har base i Birkerød Idrætscenter med daglig træning mandag, onsdag, fredag og lørdag.

Her undervises alle aldersgrupper i fleuret- og kårdefægtning, og man deltager jævnligt i konkurrencer såvel inden- som udenfor landets grænser.

At det har givet bonus, vidner mange stærke resultater om, heriblandt en seniorbronze ved DM på kårde til Sofus Bovin, guld ved veteran-DM til Knud Skadborg, samt en lang række medaljer og mesterskaber i ungdomsrækkerne såvel individuelt som for hold.

Stjerne-vejledning

Med en superkompetent cheftræner som Boris Formenko har Rudersdal Fægteklub også rigelig plads til nye medlemmer, der ønsker at fægte på absolut højeste niveau. Boris er således uddannet i idræt med speciale i fægtning fra Institut for legemsøvelser ved Moskvas Universitet.

- Som aktiv nåede han at vinde olympisk sølv og at blive verdensmester på herrefleuret som en del af det sovjetrussiske landshold, mens han som landstræner stod i spidsen for det russiske kvindelandshold, der vandt VM i 1986. Boris Formenko har desuden været landstræner i Danmark fra 1992 - 2005 og fungeret som leder af »Projekt fægtning« støttet af Team Danmark, som for alvor bankede dansk fægtning fast på det internationale landkort, fortæller Knud Skadborg.

Siden 2016 er det så medlemmerne af Rudersdal Fægteklub, der har haft glæde af Boris' ballast og pædagogiske evner.

Familie-fægtning

Rudersdal Fægteklubs tilbud om at prøve sporten ganske gratis omfatter ikke kun den yngre generation.

Klubben introducerer nemlig også familiefægtning, der vil løbe af stablen hver eneste lørdag fra den 15. august til og med den 24. oktober i tidsrummet fra klokken 13.00-14.00 med lørdag i børnenes efterårsferie som eneste undtagelse.

- Her er alle i familien velkomne til arrangementer, der afvikles som normal fægtetræning, hvor der sættes særligt fokus på introduktion til sporten for både små og store. Deltagelse første gang er gratis, hvorefter ét af familiemedlemmerne skal indmeldes som betalende medlem, mens øvrige deltagende familiemedlemmer har gratis medlemskab, oplyser klub-formanden.

Klar til kamp?

Alle arrangementerne afholdes i fægtesalen i Birkerød Idrætscenter, som ligger i sal 2.2. på 1. sal oven på SATS.

- Du behøver ikke at melde dig til på forhånd men skal bare møde op med godt humør, lange træningsbukser, t-shirt og indendørs gummisko samt eventuelt drikkedunk og madpakke. Alt det nødvendige udstyr låner du kvit og frit af klubben, så tilbage er der kun at skrive »en garde,« god fornøjelse og vel mødt, lyder opfordringen fra Knud Skadborg.

Ønsker du flere oplysninger, fanger du Rudersdal Fægteklub på »rudersdalfk@hotmail.com«, mens træner Boris Fomenko kan kontaktes på 22 67 92 10.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?