19. januar 2021
Butikschef i Føtex Birkerød Pernille Kaas overrækker et brev med bekræftelse på donationen fra Salling Fondene til Erik Mollerup, formand for Bycenterudvalget. Til venstre ses Erik Lindgreen, der er tidligere formand for Foreningen Birkerød Torvedage ? en af de centrale partnere i det tværgående samarbejde.
Butikschef i Føtex Birkerød Pernille Kaas overrækker et brev med bekræftelse på donationen fra Salling Fondene til Erik Mollerup, formand for Bycenterudvalget. Til venstre ses Erik Lindgreen, der er tidligere formand for Foreningen Birkerød Torvedage ? en af de centrale partnere i det tværgående samarbejde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fond giver kvart million til bylivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fond giver kvart million til bylivet
Rudersdal - 10. december 2019 kl. 13:17
Af Lars Sandager Ramlow

Birkerød skal bindes bedre sammen, og den lokale handel skal styrkes. Og det sker forhåbentlig i det nye år med initiativet »Birkerødbåndet«, der skal skabe et større fællesskab og mere aktivitet i bymidten.

Initiativer er muligt, fordi Salling Fondene via Føtex netop har doneret 250.000 kroner til projektet. Det skriver Rudersdal Kommune i en pressemeddelelse.

Små opholdssteder

Det store håb for projektet er, at det får Birkerød-borgerne tilbage i gågaden. For konkurrencen fra de større nabokommuner og fra nethandel kan mærkes i de lokale butikker. Birkerødbåndet skal blandt andet bestå af små stationer, der kan bruges som opholdssteder i byen, forklarer Erik Mollerup, formand for Bycenterudvalget i Rudersdal Kommune.

- Udfordringen er at få styrket den lokale handel, som er en del af bysamfundets identitet og fællesskab. Vi håber derfor, at vi kan få livet tilbage i gågaden. Vi kan også se, at de børnefamilier, der flytter hertil, efterlyser faciliteterne fra de større byer. De mangler et sted, de kan stå og snakke og drikke kaffe, mens børnene leger. Det tænker vi, at vi kan skabe med Birkerødbåndet, fortæller Erik Mollerup i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

Borgerne skal på banen

Det er Birkerød-borgerne selv - og i særdeleshed butikkerne og ejendomsejerne på hovedgaden - der skal være med til at bestemme, hvad de enkelte stationer på Birkerødbåndet skal bestå af. Kommunen glæder sig til at komme i gang, så der kan komme liv og begejstring tilbage i handelsgaden.

- På den korte bane skal folk i byen få en oplevelse af, at der sker en udvikling. At der er nogen, der gerne vil noget i byen. På den lange bane skal de synes, det er sjovt at komme i hovedgaden, så de vil bruge den og bidrage til livet i lokalsamfundet, siger Erik Mollerup.

Det er varehuschef i Føtex Birkerød, Pernille Kaas, der har indstillet projektet. Det var også hende, der igangsatte initiativet, da muligheden for at indstille projekter med fokus på det sociale liv i lokalområderne dukkede op.

- Jeg kontaktede Handelsstandsforeningen og spurgte, hvad der kunne være interessant for Birkerød-borgerne. Hvad der kunne give værdi til lokalsamfundet. Og efter et møde med Rudersdal Kommune kom ideen om Birkerødbåndet til verden. Jeg synes, det er fantastisk, at vi nu kan give nyt liv til byen og gågaden, fortæller Pernille Kaas.

De 250.000 kroner skal bruges til at etablere pitstops til leg og ophold på centrale pladser i byen og på hovedgaden. De kan komme til at bestå af eksempelvis trampoliner og siddemøbler.

Birkerødbåndet er et af otte lokale projekter, der er blevet tildelt en donation af Salling Fondene via Føtex. Der er i alt blevet doneret 1,7 millioner kroner, og de otte projekter er indstillet gennem lokale føtex-varehuse, der har søgt specifikt efter lokale initiativer, som styrker danskernes aktive og sociale liv. Det er tredje gang, Salling Fondene donerer penge til lokale projekter via føtex.

Gør hverdagen bedre

- Det er vores mål i Salling Fondene at gøre hverdagen bedre for danskerne. Derfor er det ganske naturligt for os at bidrage til de her projekter, der skaber nye aktive rammer i vores fælles byrum. Det er samtidig helt centralt, at der er tale om projekter i hele landet, da vi er en fond til glæde for alle danskere, siger Jens Bjerg Sørensen, bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?