16. oktober 2021
Mick Øgendahls navn er nu graveret i granit.
Mick Øgendahls navn er nu graveret i granit.
Foto: DAN MOLLER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 'Folkets mand' fik sin egen flise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

'Folkets mand' fik sin egen flise

Komiker, skuespiller, instruktør og Holteborger Mick Øgendahl blev i fredag hædret med 'Folkets teaterpris'

Rudersdal - 23. september 2021 kl. 09:00

I fredags blev det afsløret, at Teaterflisen 2021 gik til komiker, skuespiller, instruktøren og Rudersdalborger Mick Øgendahl. Han blev dermed den 24. i rækken, der kunne sætte sit navn på Frederiksbergs "walk of fame" på Frederiksberg Allé.

Ved fliseafsløringen modtog han en gave på 10.000 kroner samt en miniature-udgave af granitflisen.

Da Teaterflisen.dk den 26. august lukkede afstemningen om Teaterflisen 2021, stod det klart, at Mick Øgendahl var flertallets favorit blandt et stærkt hold af kandidater til prisen. De øvrige nominerede i år var Søs Egelind, Frank Hvam, Ditte Hansen, Casper Christensen og Mia Lyhne.

"Det betyder rigtigt meget for mig at modtage Teaterflisen. For jeg har jo gennem mange år opbygget en sceneperson, som er ham "manden på gulvet", der er lidt uforstående overfor højtragende ting. Så jeg er vel lidt "folkets mand" og kommer fra en opvækst på Falster, hvor jeg i hvert fald ikke blev skolet som teatergænger. Så det at få en pris af menigmand betyder næsten endnu mere end at blive bedømt af en kulturelite, der kan være helt ude af trit med virkeligheden," sagde han ved prisoverrækkelsen

Teaterflisen 2021 afvikles i et samarbejde mellem Frederiksbergfonden, FrederiksbergLIV - Hovedstadens Mediehus, Frederiksbergmuseerne/Storm, Restaurant Promenaden af 1932, JTG Bygge Entreprise ApS og ASA Stillads Service. /peb

Fakta
Teaterflisen på Frederiksberg Allé er en årlig prisuddeling, som har til formål at anerkende en skuespiller for en særlig markant kunstnerisk og gennemslagskraftig indsats inden for dansk teater, revy, musikteater samt film- og tv-skuespil.

Rejser du til udlandet i år?