25. marts 2019
Ditlev Otte-Trojel (th) er kandidat i Nordsjælland for Nye Borgerlige ved det kommende Folketingsvalg. Han er netop blevet opstillet af Rudersdal og Allerød kredsen. Her står han sammen med Helene Romme og parti-medstifter Peter Seier Christensen op til kommunalvalget sidste år.    Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Ditlev Otte-Trojel (th) er kandidat i Nordsjælland for Nye Borgerlige ved det kommende Folketingsvalg. Han er netop blevet opstillet af Rudersdal og Allerød kredsen. Her står han sammen med Helene Romme og parti-medstifter Peter Seier Christensen op til kommunalvalget sidste år. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folketingskandidat: Bekymret for samfundets udvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folketingskandidat: Bekymret for samfundets udvikling
Rudersdal - 11. juli 2018 kl. 13:39
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nye Borgerlige i Rudersdal og Allerød kommuner har valgt 35-årige Ditlev Otte-Trojel fra Holte som kredsens kandidat til det kommende folketingsvalg.

Og selvom Ditlev Otte-Trojel som far til tre små børn og med et fuldtidsarbejde i Novo Nordisk har nok at se til, bruger han gerne tiden på det politiske arbejde.

- Jeg stiller op, fordi jeg selvfølgelig synes, at der skal ske en forandring i Danmark, og det vil jeg gerne være med til at påvirke, siger Ditlev Otte-Trojel.

Han fortsætter:

- Som far til tre små drenge er jeg oprigtigt bange for det samfund, som jeg overlader til mine børn. Jeg er fra 82 og har i løbet af min levetid kunnet se en udvikling, som jeg synes er gået i den forkerte retning.

Og hvad er det så, der bekymrer den 35-årige folketingskandidat? Har man fulgt blot en smule med i medierne i forhold til Nye Borgerliges mærkesager, kommer svaret næppe som den store overraskelse.

- Den helt overordnede overskrift for min bekymring er ikke-vestlig indvandring. Især muslimsk indvandring...

Ditlev Otte-Trojel korrigerer sig selv. Han forsøger at undgå at blive misforstået, for han er efterhånden vant til at få skudt politiske motiver og holdninger, som han ikke selv har ytret, i skoene.

- Min bekymring går måske ikke så meget på muslimsk indvandring som på islam generelt i samfundet. Jeg tror, at det er vigtigt at skelne mellem, hvad der er islam, og hvad der er muslimer. Jeg har selv muslimske venner, men min holdning bliver tit misforstået i retning af, at jeg ikke kan lide muslimer, og det er ikke rigtigt, siger Ditlev Otte-Trojel og uddyber:

- De udfordringer jeg ser med ikke-vestlig indvandring er, at der følger en kultur med, hvor man ikke har de samme frihedsgrader i forhold til ligestilling mellem kønnene og i forhold til at kunne ytre sig, som man har lyst. Jeg ser også et problem med kriminalitet, og der er eksempler på, at der følger en afstumpethed med i mange tilfælde. Når integrationen ikke er lykkedes i en, to eller tre generationer, så følger der en usikkerhed med for vores samfund.

Ditlev Otte-Trojel, der arbejder som projektleder i Novo Nordisk, bor i Holte med sin kone, Tine, og deres tre små drenge på henholdsvis et, to og fire år. Udover at gøre sig overvejelser om, hvordan man skal få tiden til at slå til i en stramt pakket hverdag, har Ditlev Otte-Trojel også gjort sig overvejelser af en anden karakter. Det er nemlig ikke altid lige nemt at repræsentere politiske budskaber, som vækker stærke følelser hos andre mennesker.

- Jeg har gjort mig mange overvejelser om, om det er det værd. Dem, der har brug for politibeskyttelse, er udelukkende dem fra højrefløjen. Så jeg tror helt sikkert, at der er flere på højrefløjen end på venstrefløjen, der bliver truet. Det har min kone og jeg talt rigtig meget om, og vi har fået hemmelig adresse og hemmeligt nummer, og forudsætningen for, at jeg kunne gøre det her, er, at jeg ikke er offentlig. Og det er jo lidt svært som politiker, siger Ditlev Otte-Trojel, der understreger, at han aldrig har oplevet vold eller trusler.

- Men det er virkelig noget, vi har talt meget om; er det det værd? Det nemmeste i verden, ville jo være at lave ingenting. At droppe det og lade andre om det, siger Ditlev Otte-Trojel.

Men tryk avler som bekendt modtryk, og Ditlev Otte-Trojel har ikke i sinde at trække sig fra det politiske arbejde af frygt for potentielle negative konsekvenser.

- Jeg synes selvfølgelig, at det er en meget skræmmende tanke, at det kan være farligt, men jeg er også bund-stædig. Så det, at jeg møder modstand, og at folk rent faktisk kan finde på at ty til vold for en politisk holdning, vil jeg bekæmpe. Og så mener jeg, at det er vigtigt at forsøge at gøre en forskel og ændre samfundet. For hvis ikke jeg gør det, frygter jeg, at jeg vil sidde om nogle år og ærgre mig over, at jeg ikke gjorde mere for at udvikle samfundet i den retning, som jeg gerne vil have, siger Ditlev Otte Trojel og tilføjer:

- Jeg har ikke gjort regnebrættet op endnu i forhold til, om det kunne betale sig eller ej.

Nye Borgerlige, der stiller med Pernille Vermund i spidsen, står til at komme i Folketinget ved næste valg. På udlændingeområdet har partiet ifølge en pressemeddelelse tre ufravigelige krav: Stop for asylbehandling i Danmark, udvisning efter første dom, samt at udlændinge i Danmark skal være selvforsørgende.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.