14. december 2018
Torsdag aften bliver der sat spot på idrætspolitikken i Rudersdal med en stor panel-debat i Birkerød Idrætscenter.
gallery icon

Se billedserie

Torsdag aften bliver der sat spot på idrætspolitikken i Rudersdal med en stor panel-debat i Birkerød Idrætscenter.
Foto: Finn Wurfel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Før vigtig debat: Idrætsråd savner visioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Før vigtig debat: Idrætsråd savner visioner
Rudersdal - 14. november 2017 kl. 20:42
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Der bør investeres meget mere i idrætten og ikke mindst i idrætsfaciliteterne i Rudersdal.

Det mener Rudersdal Idrætsråd, der derfor har inviteret de politiske partier til debat torsdag aften (den 16. november, red.) fra klokken 19.15-21.30 i glassalen i Birkerød Idrætscenter. Det sker forud for kommunalvalget på tirsdag.

- Hvis man fra kommunal side ønsker godt helbred, bevægelse for børn, unge og ældre - samt at styrke foreningslivet, så er det helt afgørende at der bliver investeret mere i faciliteter. Vi mangler en overordnet visionsplan for idrættens udvikling i Rudersdal Kommune. Politikerne i Fritids- og Kulturudvalg bør i den kommende valgperiode - sammen med idrætten - sætte målbare mål for udviklingen i de næste fire år, lyder oplægget til debatten fra Lars Engelberth, der er formand for Rudersdal Idrætsråd og selv vil sidde med i panelet som kandidat til kommunalvalget for Det Konservative Folkeparti.

Til oplægget siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Daniel E. Hansen:

- Debatten er vigtig. Jeg glæder mig over, at Rudersdal allerede ligger pænt, hvis vi helt objektivt ser på tallene. Efter Økonomi- og Indenrigsministeriets nøgletal ligger Rudersdal nummer syv i landet i forhold til at bruge penge på sport og fritid, mens en helt ny undersøgelse fra Ugebrevet Mandag Morgen placerer Rudersdal som nummer 11.

Daniel E. Hansen understreger, at det ikke betyder, at Rudersdal er i mål.

- Der er fortsat mange ønsker fra foreningerne. Dem skal vi lytte til, og vi skal prioritere ud fra, hvor behovet samlet set er størst. Konkret er jeg meget tilfreds med, at halkapaciteten nu øges i Holte-området, hvor der er en helt ny hal på vej ved Dronninggårdskolen. Det er ikke hver dag, at kommunalbestyrelsen beslutter, at der skal bygges en ny hal.

Daniel E. Hansen fortsætter:
- En ting er at bygge nyt, men der bruges altså også penge på at renovere og sørge for, at eksisterende faciliteter er i god stand. Det - at holde bygningerne ved lige er lidt overset, men det er rent faktisk noget, kommunen bruger ret mange penge på. I de sidste fire år, har vi brugt godt ni millioner kroner, oplyser formanden for Kultur- og Fritidsudvalget.

Debatten holdes i Glassalen i Birkerød Idrætscenter fra klokken 19.15-21.30

DIF's næstformand, Thomas Bach, vil gennemgå rapporten »Idrætsforeningernes rammer og vilkår 2017« med fokus på tallene fra Rudersdal.

Herefter vil de 10 paneldeltager hver få tre minutter til at fremlægge deres partier og listers visioner for idrætslivet i Rudersdal og eventuelt kommentere på DIF's rapport.

Til mødet vil der også være åbent for spørgsmål fra salen. Alle er velkomne.

I panelet sidder:
A: Kristine Thrane

B: Frank E. Christensen
C: Lars Engelberth

F: Dorte Nørbo
I: Elisabeth Ildal

L: Mona Madsen
M: Gert Lassen
V: Daniel E. Hansen

Ø: Peter Ussing
Å: Henrik Hjortdal

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk